Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

25. 11. 2022. 18:25 >> 20:05
2

PREDSJEDNICA SKUPŠTINE

Đurović osudila mizogini napad na ambasadorke

Predsjednica Skupštine Crne Gore osudila je mizogini napad na ambasadorke EU, SAD i Velike Britanije čiji je autor portal Aktuelno.

"S obzirom da obilježavamo 16 dana borbe protiv nasilja nad ženama, želim da iskoristim priliku da pozovem urednike pomenutog portala da se izvine ambasadorkama Popi, Rajnke i Medoks i da prestanu sa targetiranjem onih pojedinaca čiji im stavovi nisu bliski", navela je Đurović na Tviter profilu.

Dodaje da su ambasadorke Popa, Rajnke i Medoks iskreni partneri i prijatelji Crne Gore i "to treba da imaju na umu urednici pomenutog portala, posebno kada daju olake opservacije i mišljenja koja nisu utemeljena u stvarnosti".

"Govor mržnje, koji je u kontinuitetu prisutan na portalu Aktuelno, mora da prestane i prema ambasadorkama, ali i prema svim drugim činiocima društveno-političkog života.
Samo tako ćemo uspjeti da idemo naprijed kao država i da ispunjavamo i zadatke na našem evrointegracionom putu", kazala je Đurović.

U odvojenoj Tviter objavi se navodi da je zgrada Skupštine Crne Gore večeras je osvijetljena narandžastom bojom povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

"Borba protiv rodno zasnovanog nasilja ne smije da prestane ni jednog trenutka. Država mora stati uz svaku ženu koja je bila ili jeste žrtva nasilja", navodi se na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније