Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ R.B. ]

18. 11. 2022. 18:55 >> 18:53

NIKOLIĆ SAOPŠTIO

"Krivične protiv državnih organa ako opet ne bude glasanja u Šavniku"

Izbori u Šavniku ispit su za institucije, a ako ni ovog puta ne bude glasanja podnijećemo krivične prijave protiv nadležnih državnih organa, saopštio je Miloš Nikolić, portparol i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore.

"Država Crna Gora prešla je put od zemlje koja je 2020. godine zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista pokazala punu funkcionalnost demokratije uz besprekoran izborni dan i dostojanstvenu predaju vlasti do današnjeg stanja u kojem kompletan državni aparat nije u stanju već 4 sedmice da organizuje i održi izbore na dva biračka mjesta u Šavniku. Ovakav ishod prirodna je posljedica uništavanja institucija, bezvlašća i anarhičnosti koji je sprovodila avgustovska većina u prethodne dvije godine a koji je kulminirao ustavnim pučem kroz usvajanje Zakona o predsjedniku", navodi se u saopštenju Nikolića.

Ističe da očekuju od državnih organa da pokažu rezistentnost u odnosu na političke pritiske i pokažu integritet u obavljanju svojih zakonskih nadležnosti.

"Demokratska partija socijalista podnijela je više krivičnih prijava protiv onih koji su vršili krivična djela iz oblasti izbornih zloupotreba, međutim, moramo konstatovati da ona nijesu naišla na procesuiranje od strane nadležnih državnih organa čime su izborni kriminalci samo bivali ohrabreni u svojim naumima. Zbog toga, obavještavamo javnost da ćemo - u slučaju da se ponove iskustva iz prethodnih sedmica, ovog puta podnijeti krivične prijave i protiv onih koji su dužni da omoguće neometano održavanje izbornog procesa - u prvom redu protiv nadležnog tužioca zbog nepostupanja u konkretnih slučajevima", ističe Nikolić.

Apeluju na nadležne državne organe da profesionalno obave posao iz svoje zakonske nadležnosti kako bi se, kako navode, izborni proces u Šavniku doveo do kraja i time se ujedno zaustavila blamaža države.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније