Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Б.Ч.Ј.

18. 11. 2022. 09:53 >> 10:00
2

MEKARTI

Podrška Međunarodnog republikanskog instituta Pokretu Evropa sad

Direktor za Evropu Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) za Evropu Pol Mekarti poručio je da lideri Pokreta Evropa sad! sada mogu da računaju na podršku instituta a nakon što Pokret postane parlamentarna partija kazao je da će saradnja biti formalizovana i počivati na zajedničkim ciljevima. Mekarti je istakao da region Zapadnog Balkana mora ostati u fokusu interesovanja Sjedinjenih Američkih Država.

Tokom zvanične posjete Crnoj Gori Mekarti se sastao se sa predstavnicima Pokreta Evropa sad. On je, kako su kazali iz Pokreta, čestitao na odličnim rezultatima ostvarenim na nedavnim lokalnim izborima.

Lideri Pokreta su, kako se navodi u saopštenju, upoznali Mekartija sa političkim programom Pokreta i naglasili da je posvećenost razvoju ključni aspekt budućeg djelovanja.

Predsjednik Pokreta Milojko Spajić, predočio je glavne rezultate ekonomskih i finansijskih reformi, naročito u kontekstu aktuelne globalne krize, ističući održivost sprovedenog programa.

"Međunarodne institucije, ali i svi ekonomski pokazatelji nedvosmisleno govore o uspješnosti programa Evropa sad. Kako bismo nastavili da sprovodimo reforme, dobili smo podršku velikog broja građana", izjavio je Spajić.

Zamjenik predsjednika Jakov Milatović saopštio je da je IRI značajan međunarodni partner na unapređenju demokratskih i ekonomskih procesa, a samim tim i ukupnog života crnogorskih građana, naglašavajući da se Crna Gora mora vratiti na put ubrzanog oporavka od lošeg uticaja kojem je izložena decenijama.

Član Predsjedništva Filip Ivanović upoznao je gosta s ključnim programskim ciljevima Pokreta, stavljajući poseban fokus na poboljšanje životnog standarda građana, prevazilaženje društvenih podjela i punu posvećenost evropskim integracijama, dobrosusjedskim odnosima i međunarodnim partnerstvima Crne Gore, kao glavnim spoljnopolitičkim odrednicama.

Mekarti je, kako se navodi u saopštenju, izrazio zadovoljstvo na prilici da posjeti Pokret Evropa sad! i bliže se upozna s principima i ciljevima Pokreta i iskazao spremnost na saradnju, koja će u narednom periodu svakako biti intenzivirana.

"Lideri i članovi Pokreta mogu računati na našu podršku, a nakon što Evropa sad! postane parlamentarna partija, formalizovaćemo saradnju koja će počivati na zajedničkim ciljevima", zaključio je Mekarti i istakao da region Zapadnog Balkana mora ostati u fokusu interesovanja Sjedinjenih Američkih Država.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori, te o pitanjima regionalne saradnje i globalne bezbjednosti.

Pored Mekartija, sastanku su, u ime IRI, prisustovali Borislav Spasojević, regionalni programski direktor i Nenad Koprivica, programski menadžer.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније