Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

П.Р.

08. 11. 2022. 10:45 >> 10:52

BOŠNjAČKA STRANKA U TURSKOJ

"Brojne mogućnosti saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja"

Kontinuitet saradnje i dobrih odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu između Crne Gore i Turske naglašen je tokom zvanične posjete delegacije Bošnjačke stranke (BS) turskoj oblasti i gradu Duzđe.

Tokom jučerašnjeg dana upriličen je susret sa guvernerom pokrajine Duzđe Dževdetom Atajem prilikom kojeg je naglašen kontinuitet saradnje i dobrih odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu između Crne Gore i Turske.

Delegacija Bošnjačke stranke sastala se i sa gradonačelnikom grada Duzđe Farukom Ozluom, gdje je razgovarano o različitim aspektima privredne i kulturne saradnje, imajući u vidu da je ova oblast i istoimeni grad jedan od industrijski i privredno najrazvijenijih oblasti u Turskoj.

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore, Ervin Ibrahimović i ostali članovi delegacije imali su susret i sa brojnim biznismenima u tamošnjoj privrednoj komori u cilju prezentacije investicionih kapaciteta Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

"Inače, u oblasti Duzđe je sjedište privredne zone u kojoj posluje veliki broj privrednih subjekata, a među najvećim je nekoliko kompanija koje su osnovali i vode privrednici bošnjačkog porijekla sa prostora Crne Gore i Srbije", navode u saopštenju.

U okviru posjete, delegacija Bošnjačke stranke bila je gost državnog Duzđe Univerziteta, u okviru kojeg radi 14 fakulteta, četiri instituta, dva koledža i deset stručnih srednjih škola, gdje je sa rektorom Nedimom Sozbirom razgovarano o saradnji u oblasti obrazovanja, kroz mogućnost da se određeni broj studenata iz Crne Gore obrazuje na ovom univerzitetu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније