Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

11. 06. 2022. 18:42 >> 18:39
5

PRIBILOVIĆ

"Neodgovorna i nedobronamjerna vlast zatvorila Sveti Stefan"

Samo neodgovorna i nedobronamjerna vlast, što je bio sinonim za prethodnu, mogla je da učini da biser crnogorske obale Sveti Stefan bude prošle sezone zatvoren, ali i da proizvede tako katastrofalne efekte da se i ove godine susrijećemo sa istim problemom, ocijenila je poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore Suzana Pribilović.

Kako navodi u saopštenju, već drugu godinu za redom dragulj našeg turizma je zaključan. Na taj način se ovom najreprezentativnijem dijelu crnogorske turističke ponude, ali i samoj Crnoj Gori nanosi nemjerljiva šteta.

"Usljed namjernih opstrukcija koju je forsirala Krivokapićeva vlada, kao i pobunjivačkih i populističkih aktivnosti pojedinaca, od kojih se posebno isticao predsjednik lokalnog ogranka URA, Kraljičina plaža pretvorena je u ruglo i vašarište. Na najljepšem dijelu naše obale, umjesto dolaska turista sa emitivnih turističkih destinacija i svjetski prepoznatljive usluge, kuvao se pasulj, pravio roštilj, širio tepih uz ostalu šarenoliku ponudu adekvatnu i svojstvenu periodu devedesetih godina prošlog vijeka. Bivši resorni ministar Jakov Milatović, pravdajući se, u pokušaju iznalaženja izgovora za uništavanje najreprezentativnijeg dijela crnogorske obale pokušao je obmanama svaliti krivicu na drugog. Zato što je uhvaćen u laži, Milatović je od zakupca ostrva dobio veoma jasan i nedvosmislen odgovor, koji bi svakog posramio sem onog koji nema obraza", navodi Pribilović.

Crnogorskim građanima, kaže, ostaje samo da čekaju rasplet situacije u ovom slučaju koji je došao do arbitražnog suda u Londonu.

"'Ekspert', trenutno na državnom budžetu, doveo je građane do situacije da iz njihovih džepova bude naplaćena šteta od 13,2 miliona eura nadoknade, u arbitraži uz 100 miliona eura odštetnog zahtjeva koje zakupac traži od države Crne Gore. Ovo je samo još jedan od mnoštva dokaza da je u godinu i po dana trajanja 42. vlade, Crna Gora u svim sferama, političke, ekonomske, društvene i svake druge stvarnosti, doživjela totalno posrnuće. Dugo će vremena biti potrebno da se saniraju posljedice rada 'oslobodilaca' koji su se nadojeni revanšizmom i mržnjom, prema prethodnoj vlasti i dobro potrudili da nas oslobode investitora i na taj način ugroze ekonomiju države", ističe se u saopštenju.

Kako dodaje, gubitak investitora i tjeranje onih tada postojećih doveli su u pitanje ostvarivanje projekcije Crne Gore kao konkurentne i prestižne turističke destinacije na Mediteranu i sasvim sigurno ozbiljno poljuljali taj njen nekadašnji mukotrpno i godinama stican status, što je u konačnom i ugrozilo njenu dalju poziciju u budućnosti kao elitne destinacije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније