Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 05. 2022. 16:09 >> 16:19

Lekić sa Gogzaceom

Crna Gora i Gruzija posvećene usvajanju zajedničkiih vrijednosti

Dvije geografske male ali prijateljske države, sa sličnom istorijom i bogatom kulturom, posvećene su usvajanju zajedničkih vrijednosti u kontekstu poštovanja međunarodnog prava, zajednička je ocjena sa sastanka predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodraga Lekića i ambasadora Gruzije u Crnoj Gori  Zala Gogzacea. 

Kako se navodi u saopštenju Skupštine CG, ostvarenje zajedničkih strateških ciljeva u bliskoj budućnosti predstavlja dobar temelj za nastavak produbljivanja bilateralne i multilaterlane saradnje na obostrano zadovoljstvo, istakao je sa ambasador Gruzije u Crnoj Gori Zalom Gogzaceom.

"Gruzija teži očuvanju svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, održavanja stabilnog okruženja u zemlji i regionu, uz pretenzije za članstvo u NATO i EU, u čemu je Crna Gora razumije. Ambasador Gogzace je istako da veoma cijeni podršku u naporima Gruzije u zahtjevnom procesu uspostavljanja pune političke sigurnosti", navodi se u saopštenju. 

Predsjednik Odbora Miodrag Lekić naglasio je da Crna Gora sa dužnom pažnjom prati prilike u Gruziji, te istakao da podržava političke ambicije i napore koje gruzijska strana ulaže u dostizanju onoga što su njeni strateški ciljevi. Parlamentarna diplomatija predstavlja praktičan okvir političke komunikacije koji garantuje bolje razumijevanje međusobnih potreba, te je u skladu poželjno dodatno podsticati direktne susrete poslanika i poslanica na najvišem nivou.

U skladu sa aktuelnim dešavanjima u Ukrajini, sagovornici su saglasni da se fundamentalni postulati demokratije moraju bezuslovno uvažavati, te da istrajavanje u poštovanju istih dovodi do produbljivanja političkog dijaloga koji garantuje trajni mir i dalji napredak evropskog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније