Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.M.

18. 05. 2022. 14:21 >> 15:07

SASTANAK SA AMBASADOROM GRUZIJE

"Crna Gora ima potencijal za saradnju sa Gruzijom"

Predsjednica Grupe prijateljstva sa Gruzijom Branka Bošnjak, i potpredsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović održale su danas sastanak sa ambasadorom Gruzije u Crnoj Gori Zalom Gogzaceom, te tom prilikom istakle da ove zemlje imaju dobar potencijal za saradnju u brojnim oblastima.

Kako se navodi u saopštenju Skupštine Crne Gore, Bošnjak je kazala  da tradicionalno prijateljske države, Crna Gora i Gruzija, imaju potencijal za ostvarivanje plodonosne saradnje u brojnim oblastima, sa akcentom na ekonomiju, posebno u domenu turizma.

"Istakla je i značaj uspostavljanja saradnje u oblasti nauke i kulture, kao veoma značajnom mehanizmu za dodatno približavanje dvije prijateljske države. Takođe, Bošnjak je kazala da Crna Gora snažno podržava Gruziju na njenom evroatlantskom i evropskom putu, te da će, u duhu svojih spoljnopolitičkih prioriteta, nastaviti da pruža bezrezervnu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Gruzije unutar njenih međunarodno-priznatih granica", navodi se u saopštenju.

Ambasador Zal Gogzace saglasio se da u odnosima Crne Gore i Gruzije postoje sve pretpostavke za intenziviranje sveukupne saradnje, te da dvije države dijele istovjetne spoljnopolitičke prioritete, koji se ogledaju u usvajanju vrijednosti na kojima se temelje Evropska unija i NATO.

"Ambasador se osvrnuo i na unutrašnje prilike u svojoj zemlji, sa akcentom na pritisak separatista koji je intenziviran u pokrajinama Abhazije i Južne Osetije, uz očekivanje da će partnerske zemlje dati adekvatan odgovor u odnosu na aktuelne nestabilnosti. Sagovornici su razgovarali i o djelovanju u pravcu uspostavljanja direktne avionske linije između Crne Gore i Gruzije. Takođe, saglasili su se da je od izuzetnog značaja podstaći aktiviranje saradnje unutar grupa prijateljstva, koja može biti od izuzetnog značaja za sveukupne bilateralne odnose", navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i Džordž Zviadac (George Zviadadze), viši savjetnik za ekonomske poslove i Rezo Gudžinac (Rezo Gurgenidze), I sekretar u Ambasadi Gruzije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније