Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ M.L.B. ]

18. 05. 2022. 12:01 >> 13:20
12

DPS PREDLAŽE

Zeta da bude opština, do petka izmjene zakona

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) do petka će u skupštinsku proceduru predati izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji i o Glavnom gradu da bi se u najkraćem roku omogućilo formiranje nove opštine Zeta.

Šef poslaničkog kluba DPS-a Danijel Živković, na konferenciji za novinare, kazao je da u toj partiji smatraju da je neophodno što prije razmatrati ta zakonska rješenja na sjednici Skupštine da bi se usaglasili i drugi podzakonski akti.

„Ta zakonska rješenja ćemo dati na potpis našim kolegama iz nove parlamentarne većine i Socijaldemokratama“, rekao je Živković.

On je naveo da vjeruje da će imati najširu podršku u parlamentu za ta dva zakonska rješenja kako bi se stekli normativni uslovi i Zeta stekla status opštine.

Predsjednica Opštine Golubovci u okviru Glavnog grada, Tanja Stajović, kazala je da ta gradska opština budžetom za prošlu godinu opredijelila 15 hiljada eura za studiju opravdanosti teritorijalne promjene.

Ona je dodala da su studiju dostavili Ministarstvu javne uprave radi davanja mišljenja.

„Zakonski rok za dostavljanje mišljenja je bio 45 dana od dana prijema studije. Taj rok je istekao i mi smo poslali dvije urgencije, u februaru i maju ove godine“, rekla je Stajović.

Ona je navela da je od Ministarstva stigao odgovor, ali ne u vidu mišljenja, već obavještenja koja su ministarstva dala svoje mišljenje na studiju.

„U toku je izrada odgovora na sve sugestije pojedinih ministarstava“, dodala je Stajović.

Funkcioner DPS-a Mihailo Anđušić kazao je da inicijativa predstavlja ostvarenje višedecenijskog sna najvećeg broja stanovnika Zete.

„DPS je po ko zna koji put pokazao da je odgovoran politički subjekat koji stvari radi na pravi način i, prije svega, drži data obećanja, za razliku od naše politčke konkurencije koji su se ovom temom, posebno u prethodne dvije godine, bavili na nivou politikanstva“, naveo je Anđušić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније