Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.Č.J.

09. 04. 2022. 15:06   >>  15:08

LIBERALNA PARTIJA

CG na čekanju, od podrške 49 poslanika zavisi evropska budućnost

Nažalost Crna Gora je na čekanju za pojedine političke aktere, kazali su iz Liberane partije Crne Gore (LPCG). U toj stranci smatraju besmislenom bilo kakvu Vladu koja neće moći da obezbjedi podršku najmanje 49 poslanika.

"I dalje nemamo obrise stabilne većine od najmanje 49 poslanika za Vladu mandatara Abazovića. To možda i ne bi bilo toliko neobično da od te većine ne zavisi dalja budućnost Crne Gore ili njena stagnacija i dalje poniranje u krizu", navodi se u saoštenju LP.

U toj stranci smatraju besmislenom bilo kakvu Vladu koja neće moći da obezbjedi podršku najmanje 49 poslanika. Poručuju da to mora biti imperativ.

"Suština te Vlade nije da se formira pošto poto i ko će u njoj biti ministar,već da odblokira državu, pomogne građanima u sanaciji ekonomske krize i pokrene reforme insistucija, pravosuđa, tužilaštva i evropske integracije, što je bez 49 poslanika teško moguće", navodi se u saopštenju.

Iz Liberalne partije kažu i da su uložili velike napore da dođe do minimum zajedničkih principa koji bi doveli do dogovora.

"Bilo kakva partijska i lična kalkulacija ne dolazi u obzir i nije državničko niti politički odgovorno ponašanje prema građanina, isključiv i jedini interes mora biti hitno saniranje štete koju je nanijela odlazeća vlast i priprema za nove vanredne parlamentarne izbore koji bi konačno morali obezbijediti stabilnost društvu. Očekujemo od svih političkih aktera da to razumiju i tako se ponašaju", zaključuje se u saopštenju Liberalne partije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније