Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

O.Z.

13. 02. 2022. 14:23 >> 14:29
5

SDP CETINJE

"DPS-ov predlog sve suprotno od našeg"

Nakon 30 godina neuspješnog vođenja grada, DPS očigledno smatra da ne treba ništa mijenjati i da treba da zadrže stari model vladanja kojim su Prijestonicu zadužili 40 miliona, a grad u nezavisnoj Crnoj Gori nazadovao u svim segmentima, saopštila je lista "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

"Javnost želimo da obavijestimo da je na sastanku liste “SDP i Građani - Svim srcem za Cetinje” održanom prije par dana naša lista predložila kompromisni  predlog za vođenje Cetinja, kao i predlog obaveznih i programskih principa kojih  bi nova vlast morala da se drži", navodi se u saopštenju.

U ponudi DPS-a se navodi da bi funkciju gradonačelnika, sistemom rotacije, prve dvije godine mandata obavljala nestranačka ličnost sa liste SDP-a, a posljednje dvije godine mandata nestranačka ličnost sa liste DPS-a, dok bi predsjednik skupštine tokom cijelogh mandata bio iz DPS-a.

"Kao što je svjesno više od mjesec dana odugovlačio proces pregovora, DPS je tako i nastavio, očigledno sve u namjeri da iskoristi isticanje rokova kao pritisak da se pregovori svedu na puku priču o podjeli funkcija, a ne o nužnim promjenama u načinu vođenja Cetinja. Nažalost, samo par minuta prije zakazanog sastanka sa našim pregovaračkim timom u subotu, preko društvenih m reža, DPS je upoznao javnost sa svojim "konačnim predlogom". Neozbiljno i manipulativno do kraja", poručuje se u saopštenju "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Kazali su da je DPS-ov konačni predlog takav da nije prihvaćen kompromisni predlog - nego sve suprotno!

"Naš predlog je bio da nestranački kandidat sa naše liste bude kandidat za gradonačelnika u punom mandatu, a kao druga opcija rotacioni model – partijski kandidati, prve 2 godine SDP, druge 2 godine DPS kandidat. Dakle, sve suprotno datog u formi “konačne ponude”, preko tviter naloga Gradonačelnika Podgorice, koji podrazumijeva i da nijedan predstavnik SDP ne bude uključen u rukovođenje gradom, ni na jednoj od četiri najvažnije političke funkcije. Kao da smo mi od građana kažnjeni na izborima, a ne ostvarili rast od skoro 3 puta", ističe se u saopštenju.

Iz SDP-a kažu da DPS nije naeo ni riječ o konceptu vođenja i departizaciji lokalne uprave našeg grada, već ponovo ista priča o podjeli funkcija.

"Što se nas tiče, svemu smo naredni, pa i izborima, a naš odbornički klub će sjutra dati doprinos rješenju političke situacije u najboljem interesu Cetinja i Crne Gore. Dužni smo da uradimo sve kako bi građani Cetinja dobili odgovornu i uspješnu lokalnu vlast koju konačno zaslužuju, kako bi se krenulo u proces oporavka grada nakon godina njegovog upropaštavanja", poručuju iz liste "SDP i Građani – Svim srcem za Cetinje".

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније