Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ B.B. ]

27. 01. 2022. 14:04   >>  14:05 2

LEKIĆ

Država da se uozbilji, crkva da ne daje političke izjave

Država treba da se uozbilji u odnosu na crkvu, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić, navodeći da ni crkva ne treba da daje političke izjave.

Lekić je novinarima u parlamentu rekao da kombinacija nedovoljne solventnosti u vođenju državnih poslova dolazi u momentu totalne institucionalne krize i kada postoje sukobi u Vladi, koja se, kako je naveo, rasipa iznutra.

Odgovarajući na pitanja o temeljnom ugovoru sa Srpskom pravoslavnom crkvom, za koji je premijer Zdravko Krivokapić kazao da je spreman za potpisivanje, Lekić je rekao da ta tema traje cijelo vrijeme mandata aktuelne Vlade, sa misterijama, letovima za Beograd, nedovoljnim objašnjenjima i bez transparentnosti.

"Dešava se to da je (Milo) Đukanović prije dvije godine otvorio temu crkve, i ta tema i danas traje, samo što se mijenjaju protagonisti“, kazao je Lekić.

Prema njegovim riječima, sada se plaća ceh jedne neozbiljnosti i netransparentnosti.

"Na kraju krajeva svi treba da izvuku neke pouke, i država da se uozbilji u odnosu na crkvu, a i crkva da takođe ne daje političke izjave“, rekao je Lekić.

On je istakao da je protivnik ateističkog fundamentalizma, odnosno, kako je naveo, ideološkog progona crkve, ali i da je protivnik toga da se crkva miješa u državne poslove.

Lekić je kazao da postoji neozbiljnost koju treba zaustaviti i napraviti preokret.

"Svi koji učestvuju u društvenom životu treba da daju doprinos tom preokretu, pa će onda ova tema biti manje dramatična, manje tajanstvena“, rekao je Lekić.

Na pitanje šta vidi kao rješenje aktuelne situacije i da li će prihvatiti poziv potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na razgovor, Lekić je kazao da razgovara i sa drugim kolegama i da nema potrebe da odbije taj razgovor.

"Rješenje krize treba početi u parlamentarnoj većini i vidjeti da li tamo ima izgleda da se dođe do većine, ako nema, onda vidjeti koje su druge mogućnosti, neke tehničke vlade“, istakao je Lekić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније