Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Radio Crne Gore ]

23. 01. 2022. 13:25   >>  14:11 10

KNEŽEVIĆ

"Neophodno prekinuti sukob Krivokapić-Abazović"

Pojašnjavajući za Radio Crne Gore da je ironija to što je potpredsjednik Demokratske narodne partije Dragan Bojović najavio mogućnost podnošenja inicijative Skupštini da ta partija formira manjinsku Vladu, lider DNP-a Milan Knežević saopštio je da je za rješenje aktuelne krize neophodan razgovor pa makar o tehničkoj Vladi i određivanju datuma prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Vjerujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić -Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine,te da se kroz razgovor pokuša doći do rješenja”, navodi Knežević.

Ukoliko se uspije izaći iz začaranog kruga optužbi između Krivokapića i Abazovića, lako se možemo dogovoriti, kaže Knežević.

Potvrdio je da će DF glasati za smjenu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata Skupštini, ukoliko nema dogovora unutar parlamentarne većine.

“Smatramo da skraćenje mandata Skupštini i određivanje datuma prijevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore”, kaže on.

Knežević ističe i da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

“Imamo realan problem foteljaške svijesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu”, navodi Knežević.

Lider DNP-a poručuje i ako je DF pristao da bude dio eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini ,ovog puta neće pristati ni na kakve ucjene i ponižavanja, niti će dozvoliti da se 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front mariginalizuje ili predstavi kao nepodoban.

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније