Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj. [ Portal RTCG ]

23. 01. 2022. 09:59   >>  11:11 60

VUKSANOVIĆ STANKOVIĆ

"Nikada nijesam voljela osobe koje sjede na dvije stolice"

Poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stanković kaže za sebe da je bila svojeglava djevojčica koja nije odustajala od svojih ciljeva, ali je odrasla u patrijarhalnom okruženju u kom se znao red. Školu je počela kao Titova pionirka, bila uspješna sportistkinja i nikada nije voljela osobe koje sjede na dvije stolice.

Vuksanović Stanković za Jutarnji program TVCG priča da je jako vezana za svoj rodni Bar i da svaku priliku koristi da tamo i ode.

“Uživam u kafi pored mora u mom Baru”, kaže poslanica.

Voljela je svoju pionirsku uniformu u kojoj je krenula u školu.

“Mnogo nam je bilo teško. Kriterijumi su bili teži. Sa strahopoštovanjem smo se odnosili prema nastavnicima”, prisjeća se ona.

Predmet ustav i pravo građana koji je imala u srednjoj školi, kao i događaj iz porodice gdje su doživjeli nepravdu pred sudskim organima uticali su da upiše Pravni fakultet.

“Nisam nikada bila buntovnik, ali sam voljela da kažem šta mislim. Uvijek sam bila za pravdu”, kazala je Draginja.

Nikada nije voljela da izlazi u noćne provode. Uživala je u igrama lastike, školice, plovke.

“Vrlo sam bila nestašna i uvijek sam željela da bude kako ja hoću. Bila sam istrajna u tome. Danas nijesam takva”, prisjeća se poslanica.

Pet godina bavila se odbojkom i uživala je u tome, a sa treniranjem nije prestala ni do danas.

Prvi ispit koji je položila je rimsko pravo iz kojeg je dobila desetku.

“Obožavala sam taj predmet i tada mi je profesorica Nevenka Bošković Gluščević rekla da je to prva desetka koju je dala u posljednjih 10 godina”, priča Vuksanović Stanković.

Voli da gleda komedije, a omiljeni muzičari su joj Mišo Kovač, Oliver Dragojević, Crvena jabuka...

Jako je vezana za porodicu, kaže da su rođendani veoma bitni u njenoj familiji i da se obilježavaju svima bez izuzetka.

“Ujčevina mi je iz Požege, provodila sam raspuste tamo i dan danas volim da odem. I sa majčine i sa očeve strane familija je složna, uvijek smo tu jedni za druge”, kazala je ona.

Vuksanović Stanković kaže da je uvijek davala cijelu sebe u svemu što radi. 

"Uvijek, ali uvijek govorim ono što mislim. Nikada nijesam voljela osobe koje sjede na dvije stolice, pričaju šta ne misle, rade drugačije. Biti pošten, častan i odgovoran građanin, to je nešto šta sa se trudila da prenesem i na svoju kćerku", zaključila je poslanica.  

Пратите нас на

Коментари60

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније