Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

19. 01. 2022. 13:05   >>  13:19 4

REAGOVANJE

Milačić: SNP izdaje izbornu volju građana

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kaže da će, nakon što DPS i URA obezbijede najmanje 41 poslanika za obaranje Vlade, SNP svojim glasovima podržati takvu većinu.

“Današnjom pres konferencijom predsjednik SNP-a Vladimir Joković je najavio da će po potrebi biti politički privezak nove većine sastavljene od DPS-a, njegovih koalicionih partnera i URE. Nakon današnjeg presa jasno je da nakon što DPS i URA obezbijede najmanje 41. poslanika za obaranje postojeće Vlade (a očigledno i izglasavanje nove), SNP će svojim glasovima podržati takvu većinu, a što i sada uveliko radi svojom politikom”, poručio je Milačić.

On kaže da posebno zabrinjava ponovljena tvrdnja Vladimira Jokovića da DF podržava Memorandum.

“Upravo je na tom Memorandumu zasnovana podrška novoj većini od 41 koju čine DPS, njegovi koalicioni partneri i URA. Prava Crna Gora, kao dio izvorne parlamentarne većine od 30. avgusta, na ovaj scenario upozorava od potpisivanja Memoranduma, bezuslovno konstatujući da je ovdje riječ o najvećoj prevari izborne volje građana od uvođenja višepartizma”, navodi Milačić u izjavi za medije.

Predsjednik SNP-a danas je, kako ističe Milačić, ekskluzivno saopštio da je aktuelni premijer Zdravko Krivokapić najgori premijer u istoriji Crne Gore.

“Što eksplicitno znači da je za Jokovića prvi čovjek DPS-a Milo Đukanović bio bolji premijer, ali i Duško Marković koji su, osim što su od Crne Gore stvorili raj za organizovani kriminal, na kraju pokušali i da razore Crkvu. Kada smo već kod organizovanog kriminala, a pošto je Joković i na današnjoj konferenciji pominjao drogu, pitamo ga zbog čega nije niti jednom jedinom riječju prokomentarisao „radničku“ zaplenu pola tone kokaina u magacinu firme Voli?”, pita Milačić.

Prava Crna Gora, kako kaže, poziva sve snage lojalne izbornoj pobjedi 30. avgusta na zajedničku borbu za očuvanje tekovina veličanstvene narodne pobjede.

“Prava Crna Gora će biti sa narodom i svim društvenim i političkim snagama koje su na braniku 30. avgusta, a protiv nove većine od 41, u kojoj 40 čine DPS i njegovi koalicioni partneri, a jedan i nešto preko jedan URA, a po potrebi i vrh SNP-a, čiji je dodatni zadatak da kroz najavu potpisivanja Temeljnog ugovora sa Vladom nove većine bude srpski smokvin list na najveću izdaju izborne volje građana od uvođenja višepartizma”, zaključio je Milačić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније