Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

04. 11. 2021. 10:09   >>  10:11 4

GLAVNI ODBOR LP

Platforma suverenističkih snaga za građanski konsenzus

Glavni odbor Liberalne partije zahtijeva da sve opozicione, suverenističke snage hitno kreiraju zajedničku platformu za građanski konsenzus, saopšteno je iz te partije. Kako navode u LP platforma bi bila usmjerena na rješavanje ključnih pitanja i izazova koji su uslov daljeg evropskog puta Crne Gore, njenog opstanka u NATO, ali i ukupnog biološkog opstanka njenih građana i očuvanja njihovog dostojanstva.

Povodom 17 godina od osnivanja Liberalne partije i 31 godine liberalizma u Crnoj Gori, sinoć je na Cetinju održana svečano-radna sjednica Glavnog odbora LP. Na sjednici je napravljena retrospektiva djelovanja liberala kroz decenije ali i diskutovano o aktuelnoj političkoj situaciji.

"Konstatovano je da je u vremenu duboke društvene krize i podijeljenosti koja je prouzrokovana politikom aktuelne vlasti, proizvedene velika politička nestabilnost koja je dovela do socijalnog, ekonomskog, zdravstvenog i institucionalnog haosa u državi. Antievropska politika nacionalizma, klerikalizma i velikodržavnih projekata, revizije antifašističkog nasljeđa, ugrožavaju suštinu građanskog, sekularnog i demokratskog društva", saopšteno je iz LPCG.

Glavni odbor ovlastio je Predsjedništvo partije da donese odluku o načinu izlaska LP na lokalne izbore koji će se održati u prijestonici Cetinje, Petnjici i Mojkovcu 5.12.2021. godine.

Odlučeno je da se VI Izborna Konferencija LP održi u prvoj polovini 2022. godine, kada se za to steknu najpovoljniji epidemiološki uslovi ali i u zavisnosti od održavanja vanrednih parlamentarnih izbora koji se očekuju na proljeće.

Kako je saopšteno iz LP, paspravljalo se i o drugim pitanjima iz nadležnosti Glavnog odbor.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније