Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ B.B. ]

25. 09. 2021. 15:12   >>  15:15 3

RABRENOVIĆ

Bratić ima za cilj da uništi sve što je crnogorsko

Prema svemu onome što Vesna Bratić radi otkad je na mjestu ministarke jasno je da ima samo jedan cilj da devalvira, uruši i zabrani sve što je crnogorsko i što ima vrijednost za nacionalni identitet Crnogoraca, bilo da je u pitanju kultura, prosvjeta, nauka ili sport, ocijenili su u Liberalnoj partiji CG.

Kako se navodi u saopštenju člana Predsjedništva LPCG Jovana Rabrenovića, u proteklih godinu dana Bratićka ređa skandal za skandalom angažujući raznorazne eksperte koji vršljaju po preuzetim ministarstvima i sprovodeći nezakonite istrage sa potrebom da odrede mjeru podobnosti, smjenjuje direktore škola i postavljaju nove mimo zakona i pravne prakse.

"Kada je u svim resorima koje je preuzela i objedinila u jedno Ministarstvo završila onda je krenula na ono što je najvrijednije i što je nacionalni ponos svakog građanina Crne Gore, a to je sport i sportisti. U konkretnom slučaju Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta bilo je dužno da izmijeni Zakon o sportu kako bi uskladilo antidoping odredbe sa novim Antidoping kodeksom iz 2021.godine. Međutim, ni poslije više urgencija Komisije za antidoping i WADE, nista nije urađeno ovim povodom. Sve što je uradila posebno ono što nije radila, a bila je obavezna, jasno i nedvosmisleno ukazuje samo na jedno, da ništa nije slučajno već namjerno nije urađeno kako bi se crnogorskim sportistima onemogućilo takmičenje pod svojom zastavom", navodi u saopštenju Rabrenović.

Kako dodaju, njen naum je jasan, uništiti sport i dovesti do apsurda nastupe naših sportista koji bi morali umjesto svoje zastave i himne da nastupaju bez oznaka, kao da su bez države.

"Njen pakleni plan je da sruši simbol ponosa građana Crne Gore i da preko svojih operativaca na duže vrijeme crnogorski sport sroza na nivo neprepoznatljivosti", smatra Rabrenović

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније