Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.B. [ Portal RTCG ]

02. 06. 2024. 10:35 >> 10:42
1
Čitaj mi:

RABRENOVIĆ

"Vlast u Podgorici gubi većinu"

Politička situacija u Podgorici i Crnoj Gori je užarena i evidentno je da lokalna uprava Glavnog grada više nema većinu koju je nekada imala, smatra predsjednik GO Liberalne partije u Podgorici Jovan Rabrenović.

On tvrdi da su u istoriji spomenike rušili samo osvajači, varvari, nacisti i okupatori iz 1918. godine prošloga vijeka.

"Iskreno se nadamo da ovi današnji izvršioci udbaških zadataka ne pripadaju nijednoj od navedenih grupa, iako je očigledno da čine a da ne znaju što čine. Nesumljiv je značaj koji je vojvoda Mirko Petrović, inače otac kralja Nikole, imao u izgradnji moderne Crne Gore. Veliki junak pobjednik bitke na Grahovcu od kralja Nikole dobija 8. novembra 1886. godine spomenik u centru Podgorice, po njemu kasnije prozvane Mirkova varoš, koji 1919. godine biva porušen. Spomenik je podignut u čast njemu i crnogorskim junacima učesnicima oslobodilačkih ratova", dodao je on. 

Prema njegovim riječima, srušiti i u djelovima razbacati spomenik jedne od najznačajnijih istorijskih i političkih ličnosti Crne Gore i slavnih junaka oslobodilačkih ratova je čin koji ne može imati opravdanje.

"Nažačost, to je bio jedan od prvih poslova koje su oni koji su izdali Crnu Goru i dinastiju Petrović uradili. Neuspio pokušaj zatiranja Crne Gore služi kao primjer koliko daleko se može otići u nastojanju da se ponizi i pokuša uništiti svoja država i njena istorija", zaključio je Rabrenović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније