Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

13. 09. 2021. 14:35 >> 14:39
16

PKS

"Komite su naša svetinja"

Iz Patriotsko komitskog saveza poručuju da su dokazali da ih vodi i motiviše samo ljubav prema Crnoj Gori, ljubav koju su, kako dodaju, komite iz 1918. imali za svoju domovinu kao i ustanici 13.jula.

Patriotsko komitski savez, kako navode,  nije partija koja jedina okuplja građane koji poštuju i baštine tekovine Božićnog ustanka i 13.jula.

“Naprotiv, sve više se građana, koji se bore za tekovine 21.maja i deklarišu kao komiti, iako suštinski ne pripadaju jedinoj partiji koja i u imenu ima svoju političku prepoznatljivost u tom smislu. I upravo kao takvi, a niko drugi ni neće, snažno osuđujemo ostrašćenu, netačnu i beskrupuloznu kampanju koja se vodi u zemlji i inostranstvu protiv komita, čije god oni partije bili, i koji su, takvom prljavom kampanjom, smješteni na desni politički pol našeg društva, iako su, po programskim ciljevima, djelovanju i aktivnostima, potpuno građanski i višenacionalno organizovana partija centra”, poručuju iz PKS.

Svjesni su kažu, da se takvom polarizacijom, PKS predstavlja kao neka partija ekstremista, „šumskih ljudi“, ultradesničara, što kako dodaju nema nikakve veze sa njima.

“Mi smo, u konačnom, nizom građanskih akcija koje smo, kao partija, inicirali ili učestvovali, kada su 30. avgusta prošle godine svi utihnuli, dokazali da nas vodi i motiviše samo ljubav prema Crnoj Gori, ljubav koju su komite iz 1918. imali za svoju domovinu kao i ustanici 13. jula kad su se, onako masovno, digli u borbi za slobodu”, poručuju iz PKS.

Kažu da su komite za njih svetinja. Komite su, kako dodaju u PKS, bile svijetlo u mrklom mraku Crne Gore.

“Dali su živote za pravo, čast i slobodu domovine, bili zaboravljeni i ostavljeni u zapećku istorije, dok su danas ponovo simbol otpora za svakoga ko pokušava da uništi vrijednosti crnogorskog društva:multietničnost, sekularnost i evropeizam. Ono što nam je na usnama i u srcu i što poručujemo svima koji su “opsjednuti” nama je jedina naša zakletva: nikad više 1918. za pravo, čast i slobodu, Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju PKS.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније