Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ M.L.B. ]

30. 08. 2021. 15:54 >> 15:56
12

PKSCG

"Gdje bi bio Đukanović, no sa narodom na CT"

Oni koji vole državu Crnu Goru, svih vjera i nacija, biće 3. septembra na Cetinju da brane svoje, poručuju iz Patriotsko komitskog saveza Crne Gore.

“Patriote i komite ovog saveza, podržavaju odluku predsjednika ove države, koji, kao Crnogorac, zna gdje mu je mjesto, a gdje bi mu i bilo nego sa narodom koji je 21. maja, srcem velikim kao Lovćen, kazao “DA” svojoj jedinoj domovini, kazao “DA” svojoj državi, ognjištu, svojim precima i potomcima”, poručuju iz PKS.

Kažu i da su se grdno prevarili oni koji misle da ih “ikakvi „mačići“ mogu pokolebati, uplašiti ili spriječiti da budu na Cetinju”

“Pokušaji ukupne pozicije da „sve što se dešavalo“ pripišu jednom čovjeku je njihova obmana ali, na žalost, i dokaz koliko slabo poznaju narod na čijem čelu pretenduju da budu. Nakon godine provokacija i nipodaštavanja najviše crnogorskog naroda, nepoštovanja zakona ove države, čistki procrnogorskih kadrova iz svih institucija sistema, uz otvoreno, drsko i bezobrazno miješanje srpskog državnog vrha u izborni proces, kupovine naših medija, finansiranja, prijetnji, pa uz sve to, licemjernog prenemaganja srpskih popova i političara o vlastitoj „dobronamjernosti“, crnogorska politička scena je jasno profilisana u dva pravca, od kojih jedan ide put 21.vijeka, a drugi ostaje zarobljen pogubnom ideologijom prošlih vjekova, koja, sama po sebi, ne može održati probu vremena”, navode u PKS.

Patriotsko komitski savez kako kažu ukazuje na to da je na djelu potpuna velikosrpska histerija.

“Kako u zemlji tako i van nje, posebno u Srbiji, gdje se, poslije izjave predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića da će biti sa narodom 5. septembra na Cetinju, kao na traci, smjenjuju mrzitelji svih „fela i veličina“, svih profesija redom, kako bi doveli situaciju do usijanja. A nemaju potrebe za tim; narod je crnogorski rekao da se na tronu Svetog Petra Cetinjskog, neće dozvoliti ustoličenje mitropolita tuđe crkve”, zaključuje se u saopštenju PKS.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније