Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Vijesti, Objavio: I. P. ]

22. 06. 2017. 08:18 >> 07:51
14

GRAHOVAC UVJEREN

Odnose s Rusijom pokvarili lični interesi

Obrt u odnosima između Crne Gore i Rusije je očekivan, jer su od samog početka netransparentni u političkom, ekonomskom i partijskom smislu, a prevladavao je lični interes, smatra analitičar geopolitike, Blagoje Grahovac.

"Naravno, kako je vrijeme odmicalo, Crna Gora je trebalo da vodi politiku onako kako su njeni zvaničnici govorili, evropske i evroatlantske integracije, u skladu sa tim vladavina prava i demokratija, i logično je da su se njihovi lični interesi sukobili sa državnom političkom putanjom. Ruski tajkuni koji su uvijek bili u funkciji politike Ruske federacije su vezali zvaničnike Crne Gore za sebe i svoje lične interese, odnosno njihove međusobne lične interese i moralo je doći do loma u tim odnosima. Zato danas imamo burne reakcije u odnosima između Crne Gore i Rusije", kazao je Grahovac za Vijesti.

On smatra da je došlo do toga da građani imaju strah od raspleta odnosa između Rusije i Crne Gore.

"Sve u svemu, rezultat je da je ova vlast više puta varala, obmanjivala, čak i to da se prvi put u istoriji neka vlast potroši i u svojim sopstvenim lažima", rekao je Grahovac.

Ocijenio je da građani plaćaju cijenu svega, i da se stvara psihoza rizičnog sukoba između Rusije i Crne Gore.

"Crnogorski zvaničnici koji su bili u sve to upetljani imaju lični strah. Imaju i politički strah od centara moći na zapadu kojima su se udvarali, zbog njihovog političkog preživljavanja. Političari da će morati da plate cijenu koju su u suštini zaslužili od strane ruskih tajkuna i ruske politike” naveo je Grahovac.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније