Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavio: F.R.

08. 08. 2016. 16:35 >> 16:14
1

DEMOKRATE TVRDE

"Problem Bakovićeva povezanost s vlašču"

Samo Zaštitnik ljudskih prava i sloboda koji štiti vlast ispred sloboda i prava građana može tumačiti kao pritisak zahtjev Demokratske Crne Gore da kaže do kada je rok predsjedniku Filipu Vujanoviću da se izjasni na pritužbu da nije donio Odluku o raspisivanju izbora odbornika u Skupštini opštini Golubovce, Tuzi i Glavnog grada, navodi se u otvorenom pismu te partije Ombudsmanu Šućku Bakoviću.

Podsjetimo, ranije je Baković rekao da će se prema tom zahtjevu odrediti u primjerenom roku, imajući u vidu složenost i značaj pitanja koja su pritužbom pokrenuta, ne ulazeći u zonu politizacije kakvom se želi prikazati njegov rad.

"Jasan nam je problem sa kojim ste se susreli u postupanju po našoj pritužbi. Taj problem ne proizilazi iz složenosti predmeta, jer su zakonske norme koje su obavezivale Predsjednika Crne Gore da donese odluke o raspisivanju izbora za izbor odbornika Skupštine opštine Tuzi, Skupštine opštine Golubovci i Skupštine Glavnog grada - Podgorica više nego jasne, da im tumača ne treba. Vaš problem je, nažalost, drugačije prirode i uslovljen je Vašom vezanošću za aktuelnu vlast. Samo Zaštitnik kojem je zaštita interesa vrha vlasti ispred zaštite slobode i prava građana, može tumačiti kao pritisak na instituciju naš predlog, da u skladu sa zakonom, samostalno i nezavisno, na načelima pravde i pravičnosti na efikasan način preduzme mjere za zaštitu ljudskih prava i sloboda", navodi se u otvorenom pismu Demokrata, koje je potpisao predsjednik partije Aleksa Bečić i poslanici Neven Gošović i Velizar Kaluđerović.

Oni tvrde da održavanje lokalnih izbora u opštinama Tuzi i Golubovci  i vanrednih izbora u Glavnom gradu, istovremeno sa parlamentarnim izborima 16. oktobra, nije u interesu aktuelne vlasti.

"U toj činjenici sadržani su svi razlozi koji Vas, očigledno, opredjeljuju da mišljenje u ovom predmetu i odgovarajuću preporuku ne donesete do 15. avgusta 2016. Upravo tog datuma ističe rok do kojeg je Predsjednik Crne Gore u mogućnosti da donese odluku o održavanja. naznačenih lokalnih izbora istovremeno sa predstojećim parlamentarnim izborima. Demokrate su sigurne da uskoro dolazi vrijeme odgovornosti u Crnoj Gori. Vrijeme odgovornosti za svakog ko povrijedi slobode i prava građana, makar to činio i sam Predsjednik Crne Gore, kao i vrijeme odgovornosti za one koji su, po Ustavu, dužni da štite slobode i prava građana, ali to ne čine", navodi se u otvorenom pismu Demokrata.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније