Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.Lj.

09. 09. 2024. 09:52 >> 09:52
1

SJUTRA

Panel diskusija na temu „Podgorica po mjeri starijih”

Skupština Glavnog grada, u saradnji sa JU Dom starih, organizuje panel diskusiju pod nazivom „Podgorica – po mjeri starijih“, koja će se održati u utorak, 10. septembra u 10 sati, u press sali Skupštine Glavnog grada.

Događaj će otvoriti predsjednica Skupštine Glavnog grad Jelena Borovinić Bojović, a govoriće: Naida Nišić, ministarka rada, zapošljavanja i socijalnog dijaloga, Amela Orahovac, predstavnica Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, Milena Dujović Ðogo, ispred Sekretarijata za socijalno staranje Glavnog grada i Jelena Šofranac, direktorka JU Dom starih Podgorica.

Glavni cilj ove diskusije je pokretanje dijaloga o uočenim potrebama za daljim unapređenjem sistema socijalne zaštite starijih na lokalnom nivou. Panel diskusija će pružiti priliku da se promoviše Strategija o deinstitucionalizaciji, kao i da se predstave postojeće usluge za starije na nacionalnom i lokalnom nivou. Ove usluge uključuju različite oblike podrške i pomoći koji su trenutno dostupni starijim građanima, a koji su ključni za unapređenje kvaliteta njihovog života.

Diskusija će takođe obuhvatiti i druge teme od značaja za starije, kao što su njihova zastupljenost u medijima, učestvovanje na kulturnim dešavanjima i pristup humanitarnoj pomoći.

Nakon panel diskusije svi zainteresovani mogu pogledati izložbu rukotvorina korisnika JU Dom starih, koja ce biti upriličena u holu Skupštine Glavnog grada.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније