Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Nebojša Kuburović, A.B. [ Mreža, RTCG ]

29. 05. 2024. 07:44 >> 07:46
Čitaj mi:

PODGORICA

Nisu pošteđene ni zelene površine: Parkiraju se i u parkovima

U Podgorici je sve više prisutan "saobraćajni vandalizam", kada nesavjesni građani nepropisno parkiraju automobile na javnim zelenim površinama.

Kako je kazala PR menadžerka preduzeća Zelenilo Milica Vukčević, često se dešava da nesavjesni vozači naruše i zelene površine na kružnim tokovima, usljed neprilagođene brzine.

"Primjećujemo porast vandalizma, gdje građani često nesavjesnim ponašanjem uništavaju zelene površine", dodala je ona. 

Stoga je Vukčević apelovala na sugrađane da vode računa.

"Parkovi su nešto sa čim se ponosimo i to je nešto što nas svrstava na peto mjesto u Evropi po broju zelenih površina", rekla je Vukčević.

Vukčević je saopštila da je Zelenilo uvelo i novi korisnički servis - Call centar Zelena linija.

"To je jedna od novina koju će građani Podgorice imati na raspolaganju. Na broj 020-220-220 mogu da prijave sve nepravilnosti koje se tiču javnih zelenih površina, moći će da daju sugestije za neko novo dječje igralište ili park. Linija će biti na raspolaganju od 7 do 15 sati. Za sada moram reći da smo imali dosta pohvala na rad, što nas čini zaista ponosnim", dodala je ona. 

Vukčević je najavila da će u skorijem periodu biti izgrađeni novi parkovi u glavnom gradu.

"Trudimo se da u skladu sa planskom dokumentacijom svim građanima izaćemo u susret, naravno u dogovoru sa Glavnim gradom, koji je glavni investitor. Gradiće se novi parkovi, na uglu bulevara Mihaila Lalića i ulice Meše Selimovića, zeleni pojas na Bulevaru Stanka Radonjića, najavljuje se izgradnja Senior parka, a rekonstruisaćemo Karađorđev park", najavila je Vukčević. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније