Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

K. J. [ Mina business ]

16. 09. 2024. 09:05 >> 09:03
Čitaj mi:

DELIĆ

Realizacijom IPA III projekta do unapređenja sektora ribarstva

Realizacija IPA III projekta u oblasti ribarstva trebalo bi da doprinese značajnom unapređenju tog sektora u Crnoj Gori, ali i dodatnom usklađivanju sa pravilima Zajedničke ribarske politike, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Andrija Delić.

„Sve aktivnosti planirane projektom usmjerene su ka ispunjavanju završnih mjerila Poglavlja 13 – Ribarstvo“, rekao je Delić u petak na kick-off sastanak povodom predstavljanja zvaničnog početka IPA III projekta u oblasti ribarstva pod nazivom Unapređenje administrativnih i inspekcijskih kapaciteta Direktorata za ribarstvo u cilju razvoja i implementacije politike.

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopšteno je da bi projekat trebalo da doprinese i unapređenju kapaciteta Direktorata za ribarstvo u pogledu implementacije zajedničke ribarske politike kroz donošenje brojnih akata neophodnih za adekvatnu primjenu pravila. Ciljevi projekta su i dalje usklađivanje Ribarskog informacionog sistema i Ribarskog monitoring centra sa evropskim standardima, kroz njihovu nadogradnju, kao i osiguranje efikasne inspekcijske kontrole i primjene pravila kroz odgovarajuću edukaciju za administraciju i inspekciju Direktorata za ribarstvo.

Delić je na sastanku kazao da je zadovoljan što je konačno došlo do početka implementacije projekta, nakon pandemije i brojnih poteškoća sa kojima su se suočavali tokom prethodnih godina.

„Radujem se i benefitima koje će ribari i uzgajivači, kao krajnji korisnici u ovom sektoru, oni zbog kojih smo tu, imati od brojnih rezultata ovog projekta, ali i što će kolege iz Direktorata za ribarstvo imati priliku da kroz rad sa ekspertima podignu svoje kapacitete“, naveo je Delić.

On je dodao da su u Ministarstvu svjesni da predstoje dvije godine intenzivnog, posvećenog rada, ali i da očekuju kvalitetnu i plodonosnu saradnju.

Projekat je pokrenut radi daljeg usklađivanja administracije i inspekcije sektora ribarstva sa pravilima Zajedničke ribarske politike EU, sa krajnjim ciljem ispunjenja završnih mjerila za zatvaranje Poglavlja 13 i adekvatne pripreme sektora za punopravno članstvo u EU.

Korisnik projekta, koji će trajati dvije godine, je Ministarstvo poljoprivrede, a finansira ga EU u okviru IPA 2021 projekta pod nazivom EU za podršku poljoprivrtednom sektoru u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније