Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

09. 09. 2024. 08:30 >> 08:32
2
Čitaj mi:

DELIĆ

Ministarstvo će ispitati odgovornost za uklanjanje uginulih krava

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Andrija Delić kazao je da će Ministarstvo ispitati da li je bilo neadekvatnog uklanjanja uginulih životinja u Župi nikšićkoj, te istakao da je Ministarstvo pravovremeno reagovalo povodom ovog slučaja.

Moram pomenuti da je 59 krla govedi usmrćeno.  Imamo oko 50 govedi koje su pozitivne, ali ne mora značiti da je u pitanu kju groznica.

Delić je gostujući u Jutarnjem programu TVCG naglasio da ispituju te slučajeve, i da će postupiti u skladu sa naredbom ukoliko se otkrije da su životinje zaražene od kju groznica.

Upitan da li su neadekvatno uklonjene uginule životinja koje su eutanazirane zbog pojave Kju groznice u Župi nikšićkoj, Delić je kazao da je očigledno da to nije urađeno kako treba, te da će ispitati odgovornost za taj slučaj. 

"Vidjeli smo razne slike po medijima, životinje su bile na površini, vidjelo se golim okom da to nije urađeno kako treba. Ispitaćemo da li je odgovornost na lokalnoj samoupravi ili da li je u pitanju odgovornost Uprave za bezbjednost hrane veterinu i sanitarne poslove odnosno nadležnog inspektora koji je bio tu na licu mjesta", zaključio je Delić. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније