Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J. [ Novski portal ]

05. 08. 2024. 16:36 >> 16:36
Čitaj mi:

više nego u julu PROŠLE GODINE

Trajektima u julu prevezeno 239.243 vozila

Trajekti Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom bilježe stalni rast prometa, pa je u julu njihovom flotom prevezeno 239.243 vozila svih kategorija, ili tri odsto više nego u julu prošle godine.

Svakodnevno su s jedne na drugu stranu obale Bokokotorskog zaliva prevozili od sedam do osam hiljada vozila, kaže za Novski portal, rukovodilac Sektora za pomorski i priobalni prevoz u Morskom dobru, kapetan Aleksandar Crvenko.

“I avgust je krenuo odlično, za sada. Angažovano je 6 trajekata, a dva manja, “Perast” i “Kamenari “, su u pripravnosti u slučaju da se na nekom desi kvar. Inače, maj i jun su bili mnogo bolji nego jul koji je isto pokazao izvjesno povećanje prometa, ali ne koliko smo očekivali”, ističe Crvenko.

U dva predsezonska mjeseca, u maju i junu broj prelazaka od Kamenara do Lepetana i obratno bio je preko 541 hiljade vozila što je od 13, odnosno 66 odsto više u poređenju s istim prošlogodišnjim periodom.

Crvenko kaže da se sezona za sada odvija bez većih gužvi I čekanja na magistrali za ukrcaj. Mada desi se nekada kada je saobraćajni udes i kada se naglo pusti saobraćaj da se stvori kilometarska kolona. Onda je čekanje do sata.

Posade brodova su se uhodale u ritam plovidbe i upravljanja trajektima prilikom danonoćnih ukrcaja i iskrcaja, posebno najvećim “Ruka pravde” .

U Morskom dobru, koje je preuzelo trajektnu liniju od “Pomorskog saobraćaja”, angažovali su 120 zaposlenih na obali, u biljetarnicama i u kancelariji u Lepetanima, koju im je ustupila Mjesna zajednica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније