Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.Lj. [ Mina Business ]

13. 07. 2024. 10:51 >> 10:51

NTO

Raste broj turista iz Kine

Crna Gora je kao destinacija sve privlačnija za kineske turiste, čiji je broj porastao 42,4 odsto u poređenju sa 2019. godinom, saopštio je predsjednik izvršnog odbora Nacionalne turističke organizacije (NTO), Miško Rađenović.

„Uvjereni smo da će kontinuirana saradnja rezultirati daljim napretkom u oblasti turizma, promovišući odgovoran i održiv turizam kao ključni faktor zajedničkog prosperiteta. U tom smislu, nastavićemo da sarađujemo sa partnerima iz Kine i Evrope kako bismo maksimalno iskoristili potencijale ovih rastućih tržišta“, rekao je Rađenović na događaju Europe-China Tourism Dialogue, koji je održan u Budimpešti.

Iz NTO je saopšteno da je događaj okupio visoke zvanice i eksperte iz turističke industrije Kine i Evrope, te da je na njemu razgovarano o aktuelnim temama digitalizacije, korišćenja vještačke inteligencije, unapređenja turističke industrije, marketingu i održavanju povezanosti Kine i Evrope.

Rađenović je poručio da učešće na tom događaju predstavlja izuzetnu priliku za jačanje veza između zemalja Evrope i Kine, kroz razmjenu najboljih praksi iz oblasti turizma i unapređenje turističkog sektora.

Europe-China Tourism Dialogue organizovala je Mađarska turistička agencija, Svjetska turistička alijansa i Evropska komisija za putovanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније