Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

25. 06. 2024. 11:36 >> 11:37

kompanije easyJet

Nova avio-linija u Tivtu: Dočekani putnici prvog leta iz Bristola

Prvi avion kompanije easyJet na relaciji Bristol – Tivat, sa 165 putnika, sletio je juče, 24. juna u poslijepodnevnim časovima. U organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Aerodroma Crne Gore i Turističke organizacije Tivat, dočekani su putnici prvog leta iz Bristola.

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacija Crne Gore, otvaranjem ove avio-linije, Crna Gora dobija još jednu konekciju ka Velikoj Britaniji, povezujući se po prvi put sa Bristolom.

Pored ovog grada, tokom ljeta 2024, preko tivatskog i podgoričkog aerodoroma Crna Gora biće povezana sa još tri britanska grada - Londonom, sa kojim imamo letove ka tri aerodroma, Mančesterom i Birmingemom.

Menadžer easyJet-a za tržište Velike Britanije, Ali Gayward iskazao je zadovoljstvo povodom otvaranja nove avio-linije na relaciji Bristol – Tivat.

"Oduševljeni smo što smo pokrenuli novu liniju od Bristola do Tivta, pružajući našim klijentima na jugozapadu još više izbora i dodatne mogućnosti za otkrivanje Crne Gore, dragulja jugoistočne Evrope, a sve to po povoljnim cijenama i uz fantastičnu uslugu", kazao je Gayward.

Direktorica Crnogorskog kongresnog biroa, koji posluje u okviru NTO CG, Aleksandra Maksimović je poručila da ove godine imamo odličnu avio-povezanost s tržištem Velike Britanije, koje je od strateškog značaja za crnogorski turizam.

“Do sada smo bili povezani s tri ključna britanska grada: Londonom, Mančesterom i Birmingemom. Veliko nam je zadovoljstvo što sada, pored Birmingema, imamo i novu destinaciju za ovu godinu, Bristol – Tivat, zahvaljujući kompaniji easyJet. Radujemo se što je easyJet prepoznao potencijal Crne Gore, te nas ove godine povezuje sa dva aerodroma u Londonu, kao i sa Bristolom i Mančesterom. Ovi gradovi, sa oko 10 miliona stanovnika, čine jedno ogromno tržište, koje ima značajan potencijal imajući u vidu porast interesovanja turista iz Velike Britanije za Crnu Goru kao turističku destinaciju”, kazala je Maksimović.

Ona je istakla da je NTO CG stavila poseban fokus na tržište Velike Britanije u okviru promotivnih aktivnosti, te i da su najave sa ovog tržišta na dobrom nivou.

“Vjerujemo da su intenzivne promotivne aktivnosti NTO CG na tržištu Velike Britanije značajno doprinijele stvaranju uslova za nove avio-linije. Tokom 2023. godine realizovali smo kampanju na TV i online kanalima najuticajnije medijske kuće BBC, kao i kampanju u saradnji sa platformom za rezervaciju putovanja Expedia. Takođe, uspostavili smo saradnju sa prestižnim britanskim medijima i bili prisutni na najznačajnijim sajmovima i poslovnim radionicama. Ove godine je posredstvom naše saradnje s BBC-je, ekipa njihove emisije The Travel Show, koja ima oko 70 miliona gledalaca, snimala čitavu epizodu emisije o našoj državi, a u narednom periodu posebnu pažnju ćemo posvetiti digitalnim kanalima promocije”, zaključila je Maksimović.

Ispred Aerodroma Crne Gore (ACG) istakli su značaj otvaranja ove avio-linije i iskazali optimizam u pogledu poslovanja crnogorskih aerodroma.

“Aerodromi Crne Gore su od početka godine do sada opslužili preko milion putnika što je oko 17 odsto više u odnosu sa 2019. godinu. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, ohrabruje činjenica da se značajno oporavljamo u odnosu na prekovid period i izostanak turista sa Istoka Evrope. Ranije ove sezone, u Tivtu smo otvorili više novih ruta i to: London Stansted, Izmir, Birmingem, a od danas smo prvi prut povezani i sa Bristolom. Otvaranje ove rute je najbolji pokazatelj zajedničkog rada Aerodroma Crne Gore i Nacionalne turističke organizacije”, kazao je v.d pomoćnika direktora za komecijalne poslove i marketing ACG, Predrag Hajduković.

Ovom prilikom direktorica TO Tivat, Nina Lakičević ukazala je na značaj tržišta Velike Britanije za Tivat kao destinaciju.

“Radi se o novoj avio-liniji koja će na aerodromu Tivat saobraćati od 24. juna do 30. avgusta svakog ponedjeljka i petka. Jako nas raduje otvaranje novih avio-linija, jer to znači veći broj direktnih konekcija, veći broj tržišta kojima grad Tivat otvara vrata. Da je ova linija zaista potrebna i opravdana, u prilog ide činjenica da je sa tržišta Velike Britanije u Tivtu prethodne godine boravilo 9612 turista, koji su ostvarili 74 399 noćenja i zauzeli treće mjesto u ukupnom prometu po broju noćenja“, istakla je Lakičević.

EasyJet je britanska niskobudžetna aviokompanija sa sjedištem na aerodromu London Luton. Ima preko 900 domaćih i međunarodnih avio-linija, u više od 34 zemlje preko svojih pridruženih aviokompanija EasyJet UK, EasyJet Switzerland i EasyJet Europe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније