Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Mina business ]

11. 06. 2024. 11:00 >> 11:00
Čitaj mi:

PODACI ZAVODA ZA STATISTIKU

Pala inflacija u Grčkoj

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj u maju je pala sa aprilskih 3,1 odsto na 2,4 odsto, objavio je Zavod za statistiku Elstat.

Cijene hrane i bezalkoholnih pića su u maju porasle 3,1 odsto međugodišnje, usporivši u odnosu na aprilskih 5,4 odsto, a cijene u grčkom zdravstvu 2,2 odsto međugodišnje, naspram aprilskih 3,6 odsto.

Nasuprot tome, cijene odjeće i obuće su porasle 6,4 odsto međugodišnje, a prevoz četiri odsto, što predstavlja ubrzanje u odnosu na april, prenosi Tanjug.

Alkoholna pića i duvan su u maju poskupil 1,6 odsto međugodišnje, cijene u rekreaciji i kulturi 2,2 odsto, a u obrazovanju 3,5 odsto.

Na mjesečnom nivou, cijene u Grčkoj su pale 0,3 odsto u odnosu na april.

Prosečne cijene u Grčkoj za period od juna prošle do maja ove godine su u prosjeku porasle 2,8 odsto u odnosu na godišnji period do prošlogodišnjeg maja.

Elstat je nedavno objavio da godišnja stopa nezaposlenosti u Grčkoj za april iznosi 10,8 odsto, što je manje nego u istom prošlogodišnjem periodu, kada je iznosila 11,5 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније