Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 05. 2024. 11:04 >> 11:06
Čitaj mi:

RADULOVIĆ

Česi dobrodošli da grade put Mateševo-Andrijevica

Češke kompanije su dobrodošle da se prijave na Javni poziv za izvođača radova za izradu glavnog projekta i izgradnju dionice autoputa Mateševo-Andrijevica, kazao je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je na svečanom otvaranju biznis foruma Crne Gore i Češke najavio da je u nacionalnim planovima za razvoj putne infrastrukture planirana izgradnja 480 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, ukupne vrijednosti oko osam milijardi eura.

“Najznačajniji projekat je autoput Bar-Boljare koji će preko Beograda povezati Crnu Goru sa evropskim koridorima i učiniti Crnu Goru dostupnijom i konkurentnijom za investicije”, rekao je Radulović.

Radulović je poručio da je namjera Vlade da Luku Bar razvije kao glavnu međunarodnu teretnu luku, a za to ne neophodno ulaganje u putnu i željezničku infrastrukturu.

Upravo je željeznica šansa za unapređenje saradnje između Crne Gore i Češke.

“U narednom periodu planiramo nekoliko krupnih projekata u cilju unaprjeđenja željeznice, i to: sanaciju pruge na dionici Lutovo – Bratonožići – Bioče, rekonstrukciju dionice Bar – Golubovci kao i nabavka elektromotornih vozova za prevoz putnika. Uvjereni smo da Češke kompanije, u ovom sektoru, imaju adekvatno iskustvo i vjerujem da ćemo na tenderima za ove projekte imati prijavljene kompanije iz Republike Češke”, zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније