Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.J.

27. 03. 2024. 19:37 >> 19:38

SVJETSKA BANKA I MER

Održan sastanak o nacrtu Partnerskog okvira za Crnu Goru

Podrška Svjetske banke Crnoj Gori u njenim naporima da poveća ekonomsku otpornost i inkluzivni rast, i unaprijedi ekološku održivost izuzetno je važna, poručio je šef kancelarije Svjetske banke Kristofer Šeldon tokom sastanka sa državnim sekretarom Ministarstva ekonomskog razvoja Goranom Jovetićem i generalnom direktoricom Ivonom Savićević.

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja razgovarali su sa Šeldonom i Denisom Mesihovićem, službenikom za operacije Svjetske banke o nacrtu Partnerskog okvira za Crnu Goru za period od 2024-2028. godine, kazali su iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Takođe, razgovarano je o aktivnostima u okviru Projekta olakšica u trgovini i transportu, s posebnim naglaskom na trgovinske komponente.

Jovetić je, kako navode, izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom s Svjetskom bankom i istakao važnost predloženih inicijativa za dalji razvoj Crne Gore. Savićević je takođe podržala napore Svjetske banke i izrazila spremnost za dalju saradnju u realizaciji planiranih aktivnosti.

"Sastanak je protekao u konstruktivnoj atmosferi, a učesnici su razmijenili korisne informacije i stavove o budućoj saradnji. Na kraju, dogovoreno je da će se nastaviti razgovori o konkretnim koracima za implementaciju predloženih aktivnosti iz Partnerskog okvira. Ovaj susret predstavlja važan korak u jačanju partnerstva između Crne Gore i Svjetske banke, te se očekuje dalja uspješna saradnja u ostvarenju zajedničkih ciljeva", saopšteno je iz tog resora. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније