Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

27. 03. 2024. 09:02 >> 09:15
9
Čitaj mi:

SAVJET ZA JAVNE INVESTICIJE

Vlada planira izgradnju više od 250 kilometara autoputeva

Vlada je predvidjela izgradnju oko 260 kilometara autoputeva i oko 200 kilometara brzih saobraćajnica, poručeno je na sjednici Savjeta za javne investicije, kojom je predsjedavao premijer Milojko Spajić.

Kako je saopšteno iz Vlade, u smislu intenzivnih aktivnosti Monteput predviđene su radnje na daljoj izradi idejnih rješenja za izgradnju autoputeva i brzih saobraćajnica sa fokusom na dionicu autoputa Podgorica – Bar, kao i kreiranja neophodnih preduslova za uključivanje preostale saobraćajne infrastrukture u Prostorni plan Crne Gore.

Među njima je dionica Smokovac – granični prijelaz Božaj, na inicijativu potpredsjednika Vlade Nika Đeljošaja.

Sa sjednice je poručeno da javni pozivi i tenderski postupci za izradu idejnih projekata i idejnih rješenja za više dionica ukazuju na kontinuiranu predanost Vlade infrastrukturnom razvoju. 

Savjet je takođe razmatrao novi okvir regulatornog uređivanja strateških investicija sa ciljem uspostavljanja novog pristupa investitorima i njihovim idejama u Crnoj Gori.

"Strateškim pristupom želi se poslati poruka o naporima Vlade da Crna Gora postane interesantna investiciona opcija za strateške projektne ideje, što u konačnom vodi ubrzanom razvoju naše ekonomije i najvažnije poboljšanju životnog standarda građana. Sa posebnim akcentom na javne strateške investicije koje doprinose snažnijem razvoju Crne Gore", piše u saopštenju. 

Iz Vlade poručuju da je Savjet za javne investicije dio novog institucionalnog okvira za unapređenje javnih investicija, efikasniju koordinaciju i realizaciju aktivnosti u dijelu Kapitalnog budžeta Crne Gore i drugih projekata infrastrukturnog razvoja.

"Poseban akcenat u narednom periodu biće pokretanje novih infrastrukturnih projekta u sektoru saobraćaja, energetike, obrazovanja i stvaranja novih preduslova ekonomskog razvoja Crne Gore", zaključeno je u saopštenju Vlade. 

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније