Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

04. 01. 2024. 15:51 >> 15:51
Čitaj mi:

FINANSIRANJE LOKALNIH SAMOUPRAVA

Grgurović podržao odluku Milatovića o vraćanju zakona na ponovno odlučivanje

Predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović saopštio je da podržava odluku predsjednika Crne Gore da Skupštini vrati na ponovno odlučivanje predlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava.

Smatra da bi proglašenje tog zakona izazvalo probleme u finansiranju opština u Primorskom i Središnjem regionu.

"Novim zakonskim odredbama predviđeno je smanjenje sa 50% na 40% poreza na dohodak fizičkih lica, prihod opštine Danilovgrad bio bi smanjen za više od 100.000 eura", navodi se u saopštenju Opštine Danilovgrad.

Grgurović ističe da bi ova izmjena ugrozila budžet opštine i narušila tekuću likvidnost, s obzirom na to da je usvojeni budžet planiran prema trenutno važećim zakonskim odredbama, a Ministarstvo finansija je dalo saglasnost.

Grgurović navodi da razumije potrebu Vlade Crne Gore da podrži razvoj sjevera, ali to, kako kaže, ne bi smjelo da bude na štetu opština u Primorskom i Središnjem regionu.

"Danilovgrad kao opština Središnjeg regiona ima indeks razvijenosti ispod 100% i koristi sredstva Egalizacionog fonda, dok više Opština u Sjevernom regionu uživaju razvijeniji status u odnosu na opštinu Danilovgrad", navodi se u saopštenju.

Predsjednik Opštine Danilovgrad podsjeća da je naslijeđeni dug Opštine višemilionski.

"Apeluje na skupštinsku većinu da pažljivo razmotri donesene odluke i pristupi pronalaženju modela za razvoj Opština u Sjevernom regionu, bez narušavanja interesa Opština u Primorskom i Središnjem regionu, a sve u cilju pronalaženja održivih rešenja koja će osigurati cjelokupan društveni i ekonomski napredak", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније