Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 12. 2023. 15:26 >> 15:39
Čitaj mi:

MINISTAR SAOBRAĆAJA

Radulović uvjeren: Za dvije godine zatvaramo poglavlja 14 i 21

Crna Gora će do kraja 2025. godine ispuniti sva završna mjerila za pregovaračko poglavlje 14-Saobraćajna politika i pregovaračko poglavlje 21 - Trans evropske mreže, uvjeren je ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović.

On je na godišnjem sastanku sa ministrima saobraćaja Zapadnog Balkana, Gruzije, Moldavije i Ukrajina, kao i predstavnicima Evropske komisije, razgovarao o reformama koje se tiču transportnih mreža u regionu, usklađivanju sa zakonodavstvom i standardima EU, kao i socijalnim aspektima transporta.

"Ključan izazov predstavlja priprema novog Zakona o željeznici i Zakona o interoperabilnosti i bezbjednosti u željeznici i sa tim povezano buduće funkcionisanje nezavisnog regulatornog tijela u željeznici. Ohrabren sam da uskoro možemo očekivati dolazak eksperata Evropske komisije koji će nam pomoći u nekim reformskim mjerama", rekao je Radulović.

Radulović je kao panelista na ministarskom panelu ITS konferencije istakao značaj i planove koje Crna Gora ima kada je riječ o implementaciji ITS u oblasti saobraćaja.

"Razvoj ITS je jedna od mjera u okviru Reformske agende koju Crna Gora mora ispuniti da bi koristila mogućnosti koje će pružiti nova inicijativa Evropske komisije označena kao Plan rasta", zaključio je Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније