Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Мина бизнис [ R.B. ]

06. 05. 2023. 11:20   >>  11:20

POJAČAN NADZOR

Tržišna inspekcija tokom praznika zatvorila 18 objekata

Tržišna inspekcija je tokom prvomajskih praznika zatvorila 18 objekata.

Kako se navodi na sajtu Uprave za inspekcijske poslove Tržišna inspekcija je od 30. aprila do 2. maja vršila pojačani inspekcijski nadzor nad primjenom člana 35a Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim je predviđeno da se trgovina na veliko i malo ne može obavljati nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika.

"Nadzor se sprovodio u Podgorici, Nikšiću, Cetinju, Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Baru i Ulcinju, gdje je kod 72 subjekta utvrđeno 49 nepravilnosti, za koje su inspektori izdali 80 prekršajnih naloga u iznosu od 25,45 hiljada eura", navodi se u saopštenju.

Takođe, za utvrđene nepravilnosti inspektori su donijeli 31 rješenje o otklanjanju nepravilnosti, jedno rješenje o dostavi dokumentacije na uvid i 18 rješenja o zabrani rada za 18 subjekata nadzora koje su inspektori zatvorili zbog nedozvoljenog rada nedeljom i u dane državnog praznika.

Podnesen je i jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније