Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ B.D. ]

22. 03. 2023. 11:57   >>  11:57

KONFERENCIJA "POJAS I PUT"

Vujanović: Nema rizika od dužničkog ropstva prema Kini

Crna Gora nije u riziku od dužničkog ropstva prema Kini, poručio je bivši predsjednik Crne Gore Filip Vujanović.

On je kazao da je trećina ukupnog državnog duga Crne Gore prema Kini i da moramo biti odgovoran dužnik, ali da imamo potencijal da vraćamo dugove.

"Ne postoji državna politika Kine da uvede Crnu Goru u dužničko ropstvo. Imamo potencijal da vraćamo dugove i nema rizika od dužničkog ropstva, kako se to pogrešno plasira u javnosti", rekao je Vujanović, na konferenciji "Pojas i put" na Ekonomskom fakultetu, na kojoj se govori o saradnji Kine i Crne Gore.

"Nikada u zvaničnim razgovorima sa kineskim zvaničnicima nijesam osjetio neravnopravnost", rekao je Vujanović.

Poručio je da se odnosi sa Kinom moraju zasnivati na principima odgovornosti, ravnopravnosti i poštovanja suvereniteta, ističući da sa Kinom intenzivno sarađuju najveće zemlje Zapadne Evrope.

Potencijal u razvoju odnosa sa Kinom Vujanović vidi u oblasti saobraćaja i medicine, te u saradnji univerziteta. Crna Gora, kako je ukazao, u Kinu izvozi samo jednu vrstu vina Plantaža.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније