Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Б.Ч.Ј.

01. 03. 2023. 10:18 >> 10:12

CRNOGORSKO UDRUŽENjE POSLODAVACA

Najavljeno dodatno oporezivanje profita preduzeća imaće nesagledive posljedice

U Crnogorskom udruženju poslodavaca (CUP) smatraju da će najavljeno dodatno oporezivanje profita preduzeća imati potencijalno nesagledive štetne posljedice po privredu Crne Gore, a time i čitavo društvo.

Crnogorsko udruženje poslodavaca, povodom stavljanja na javnu raspravu Nacrta zakona o solidarnom doprinosu, izrazilo je najozbiljniju zabrinutost za uslove daljeg obavljanja bilo kakve značajnije poslovne aktivnosti u Crnoj Gori.

"Namjeravano uvođenje dodatnog oporezivanja profita preduzeća, nesumnjivo, predstavlja mjeru sa potencijalno nesagledivim štetnim posljedicama po privredu Crne Gore, a time i po čitavo društvo. Pogotovo ako se ima u vidu stanje crnogorske privrede i izuzetno složene i ni malo optimistične prilike u svijetu. Donositi jednu tako ozbiljnu mjeru u ovako složenim prilikama je više nego začuđujuće", kazali su iz tog udruženja privrednika.

Najavljuju da će narednih dana na vanrednoj sjednici Upravnog odbora pažljivo razmatrati sadržaj Nacrta zakona, detaljno analizirati njegove odredbe i potom saopštiti svoje stavove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније