Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

25. 12. 2023. 15:47 >> 15:47
Čitaj mi:

PRVA SJEDNICA SKUPŠTINE

Članice CUP-a zapošljavaju na desetine hiljada radnika

Članice Crnogorskog udruženja poslodavaca (CUP) zapošljavaju na desetine hiljada radnika i kreiraju promet veći od tri milijarde eura, saopšteno je iz te poslodavačke organizacije.

Predsjednik Upravnog odbora CUP, Jovan Lekić, kazao je da su iza njih dvije uspješne godine rada.

“Naše članice, mala, srednja i velika preduzeća, preduzetnici, trenutno zapošljavaju na desetine hiljada radnika i generišu promet veći od tri milijarde eura. Samo zajedno, udruženi u CUP-u, možemo postići visoke ciljeve i doprinijeti pozitivnim promjenama u poslovnom okruženju”, poručio je Lekić na prvoj sjednici Skupštine udruženja.

Na sjednici je dopunjen UO sa deset novih članova i izabrana potpredsjednica Skupštine Udruženja Dijana Čelik, vlasnica kompanije STEM iz Budve.

Lekić je kazao da očekuje da će nova Vlada uvažiti glas privrede i ubrzano sprovesti izmjene Zakona o radu, uvažiti evropska iskustva i prakse za dokazivanje reprezentativnosti poslodavačkih organizacija.

Da je CUP bio uspješan u dosadašnjoj misiji okupljanja poslovne zajednice, uvjeren je i novi član UO i vlasnik vinarije "Velimirović" Goran Velimirović, koji je naveo da CUP može da u narednom periodu zauzme jednu od ključnih uloga u crnogorskom ekonomskom i javnom životu.

"Na nama nije lak zadatak. Treba prevazići višedecenijsko iskustvo i nasljeđe socijalističkog sistema, u kojem je pojam poslodavca imao sumnjivi prefiks. Imamo zadatak da kreiramo drugačiji ambijent, promovišemo novu ulogu preduzetnika i poslodavaca u društvu i gradimo partnerstva sa svim društvenim činiocima“, rekao je Velimirović.

Sa njim je saglasan i vlasnik kompanije Cungu and Co, Nazif Cungu iz Ulcinja, koji nije krio zadovoljstvo zbog nove pozicije CUP-a.

"Veoma sam srećan i zadovoljan što sam izabran za člana UO novog udruženja. Pristupilo nam je dosta članova. Nadam se da će se glas privrednika mnogo više čuti i da ćemo veoma brzo postati članovi socijalnog savjeta i jedan od ključnih partnera za kreiranje boljeg poslovnog ambijneta koji je temelj razvoja naše ekonomije“, rekao je Cungu.

Skupština je, nakon dvije godine rada Udruženja, dopunila Upravni odbor sa deset članova: vlasnik kompanije Domaća trgovina Ljubiša Šćepanović, Nazif Cungu u ime kompanije Cungu and Co, Stela Bošković u ime Crnogorske komercijalne banke, Svetlana Vuksanović iz kompanije Philip Morris Montenegro, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Stjepan Udovičić, Vojin Žugić iz kompanije Spuški mlin 1952, Blagota Radović iz kompanije Zetagradnja, Goran Velimirović iz kompanije Vinarija “Velimirović“, Božo Sarić u ime Udruženja privrednika grada Bara i Dragan Martinović iz kompanije Martex.

CUP je u susret predstojećim praznicima, za poslovne partnere i predstavnika iz svijeta ekonomije, medija, izvršne i zakonodavne vlasti, organizovao i novogodišnji koktel u sklopu kojeg je emitovana kratka reportaža o socijalnom dijalogu na novim osnovama shodno evropskim iskustvima i dobroj praksi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније