Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

03. 10. 2022. 14:29   >>  18:25

VANREDNA SKUPŠTINA

Izabran novi Odbor direktora EPCG, Đukanović predsjednik

Na vanrednoj Skupštini akcionara Elektroprivrede izabran je novi Odbor direktora, saopšteno je iz EPCG. Za predsjednika je imenovan Milutin Đukanović, dosadašnji predsjednik Odbora direktora.

Vlada je predložila, a za članove odbora su i izabrani: Ivan Šaranović, Tahir Đonbaljaj, Brankica Mosurović, Martin Ćalasan, Nenad Marković, Milutin Đukanović i Emir Strujić.

Na sjednici nije razmatrano pitanje o davanju saglasnosti da se krene u kupovinu Željezare, jer je državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Admir Šahmanović kazao da Vlada nije zauzela stav i da nije u mogućnosti da se izjasni po tom pitanju.

On je Odboru predložio da pripremi materijal o opravdanosti ove investicije, i da ga pošalje Vladi.

Izjava Šahmanovića naišla je na revolt radnika Željezare.

"S obzirom na to da se Vlada Crne Gore, kao predstavnik većinskog akcionara, nije izjasnila o Predlogu odluke o davanju saglasnosti za pokretanje realizacije investicije – kupovina imovine bivšeg industrijskog kompleksa Željezare Nikšić, tražeći od Odbora direktora EPCG AD Nikšić dopunu naznačenog predloga, to se o ovom pitanju na današnjoj Skupštini akcionara nije moglo raspravljati i glasati", saopšteno je iz EPCG.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније