Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

30. 09. 2022. 19:02 >> 18:59
5

VUJOVIĆ - KONjEVIĆU

Ostavite radnike Željezare na miru

Ministar odbrane i funkcioner SDP-a Raško Konjević najavio je krivičke prijave, ako Skupština akciona EPCG da saglasnost da se direktnom pogodbom od turskog partnera kupi imovina Željezare.

“Ukoliko Skupština akciona EPCG da saglasnost da se mimo Zakona o državnoj pomoći i direktnom pogodbom od turskog partnera kupi imovina Željezare podnijećemo krivičnu prijavu protiv onih koji takvu odluku donesu i potpisu. Dati 15 miliona eura bez ozbiljne javne analize i za nešto što nije djelatnost EPCG je ozbiljna šteta koja se pravi i budžetu i EPCG. Pitanje radnika treba rijesiti socijalnim programom, a kupovinom imovine kompanije čime pitanje radnika neće biti rješeno na adekvatan način”, poručio je Konjević na Tviteru.

Na izjavu Konjevića reagovao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

“Povodom izjave ministra odbrane o zabrinutosti za budžet Crne Gore, a sve zbog najave o mogućoj kupovini imovine Željezare od strane EPCG , nijesmo vidjeli tu zabrinutost od istog kad je bio vlast ni vezano za budžet, a pogotovo za građane i radnike ove države. Sad kad ono što je prodala vlada čiji je on bio dio, a danas vidimo kakva je to bila investicija pokušava neko da vrati u državno vlasništvo i da spasi 230 porodica da ne budu socijalni slučajevi najavljuju krivične prijave”, naveo je Vujović.

Kaže i da bivša vlast nije podnosila krivične prijave kad nije ispoštovan investicioni ugovor, kad su radnici radili po 16 sati, kad su, kako kaže, ljudi povređivani i kad su ginuli zato što su bili premoreni.

“Samo da poručimo da nećemo dozvoliti nikome da od nas napravi socijalne slučajeve samo zato da bi neko zadržao svoje privatne biznise. Zato vas uljudno molimo da ostavite radnike Željezare na miru, ako vam nešto nije jasno dođite kao premijer kod radnika na krovu fabrike i objasnite njima kako im je bolje da budu socijalni slučajevi nego da budu zaposleni”, zaključio je Vujović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније