Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Мина бизнис [ I. P. ]

20. 09. 2022. 13:15 >> 13:13

DAMJANOVIĆ-PLUGČIEVA

Potrebna snažnija podrška sjeveru

Sjeveru države je potrebna snažnija podrška kroz bolju iskoristljivost sredstava iz IPA fondova, naročito u poljoprivredi, poručeno je na sastanku ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Bugarske u Podgorici, Meglene Plugčieve.

Plugčieva je ponudila pomoć njene države, koja ima bogato iskustvo na pristupnom putu Evropskoj uniji, a koje bi Crnoj Gori bilo korisno u namjeri da efikasnije koristi sredstva iz pristupnih fondova, sa ciljem snažnijeg regionalnog razvoja, naročito na sjeveru.

Sagovornici su, kako je saopšteno iz Ministarstva fnansija, razgovarali i o ekonomskoj saradnji dvije zemlje, kao i o važnosti energetike u neizvjesnim vremenima, ali i o aktuelnim izazovima na putu očuvanja likvidnosti javnih finansija.

Damjanović je zahvalio ambasadorki na partnerskoj i prijateljskoj podršci Bugarske evropskoj perspektivi Crne Gore i regiona.

On je posebnu zahvalio za prethodno realizovane projekte koje je inicirala Bugaraska, a tiču se konkretne podrške putem grantova u zdravstvu opštinama Pljevlja, Žabljak, Berane, Nikšić, kao i podršci djeci i omladini Danilovgrada i Podgorice.

Plugčieva je informisala ministra o detaljima predstojeće vježbe civilne zaštite koja će se održati u Podgorici, a za koju Opština Sofija šalje Modul srednje urbane potrage i spašavanja, koji čini 37 zaposlenih, pet vozila hitne pomoći, tri laka kamiona, jedno vozilo hitne pomoći, kao i vozilo za reagovanje na incidente i nesreće sa opasnim materijalima.

Damjanović je kazao da podržava ovakav događaj, ocjenivši ga korisnim u pripremi Crne Gore za vanredne situacije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније