Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Vukoman Kljajević [ Radio Crne Gore ]

30. 07. 2022. 10:01 >> 09:58

INICIJATIVA PENZIONERA

"Najugroženijem stanovništvu obezbijediti drva za ogrijev"

Udruženje penzionera I invalida rada sa najnižim primanjima, Udruženje za zaštitu prava radnika i zaposlenih lica i Nevladina organizacija” Bjelopoljski demokratski centar” pokrenuli su inicijativu za za besplatnu nabavku drva za ogrijev najugroženijim slojevima društva.

Inicijatori akcije traže da penzionerima sa najnižim primanjima i korisnicima socijalnih davanja država obezbijedi subvencije u vidu pet metara ogrijevnog drveta, i pozivaju građane da podrže njihovu inicijativu dajući svoj potpis na peticiji.

Predsjednik Udruženja penzionera i invalida rada sa najnižim primanjima, Marko Hajduković, smatra da je socijalna situacija toliko složena da nadležne institucije trebaju da izađu sa jasnim mjerama za oblažavanje takvog stanja. Za početak najugroženijima treba obezbijediti po pet metara drva.  

 „Građani sa najnižim primanjima jednostavno nemaju načina da obezbijede ogrijev za zimu,sada je pravi trenutak da im se pomogne ,svako odlaganje moglo bi da ugrozi mnoge porodice na sjeveru”, poručio je Hajduković.

Direktor NVO Bjelopoljski demokratski centar, Zdravko Janjušević, ima ideju kako da se obezbijedi ogrijevno drvo za zimu, za najugoženije slučajeve.

„Imajući u vidu visoke cijene ogrijevnih asortimana na tržištu, a prvenstveno ogrijevnog drveta, smatramo da država mora da pomogne ovima kategorijama društva i da ima menhanizam za to, i to kroz privatno-javno partnerstvo. To za državu nije veliki trošak, ali jeste velika pomoć materijalno ugroženim licima“, smatra Janjušević.

Inicijatori će peticiju, sa navedenim zahtjevima, koju su građani podržali u velikoj mjeri, uputiti Vladi, Minsitarstvu rada i socijalnog staranja, kao i Ministarstvu poljoprivrede,šumarstva i vodoprivrede.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније