Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Marija Radulović, TVCG ]

23. 06. 2022. 20:19 >> 20:19

NASTAVAK PREGOVORA O PRODAJI

Radnici nikšićke Željezare primaće naknade do 1. septembra

Radnici nikšićke Željezare primaće naknade do 1. septembra, dok se pregovori o prodaji kompanije u vlasništvu Toščelika nastavljaju. To je radnicima saopštio premijer Dritan Abazović nakon sastanka kojem je osim predstavnika radnika prisustvovao i Miodrag Davidović kao potencijalni kupac Željezare.

Poranili su jutros radnici Željezare da se okupe ispred fabrike i krenu u Podgoricu. Obučeni svi u iste majice sa istom porukom. 229 oznacava broj otkaza koji je pripremljen za isto toliko radnika. Iz Nikšića nose poklon za premijera.

"Imamo poklon takođe majicu koju smo pripremili za sve nas mozda malo razlicita ali u tom smislu ista kao naša", kazao je predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović.

A u Podgorici višesatno čekanje na žaropeku nije pokolebalo željezarce da istraju u namjeri da čuju sta ce biti sa njima i fabrikom.

"Svi smo kao jedan, jedinstveni u svojim zahtjevima da fabrika radi a ne da idemo kuci", kazao je  predstavnik radnika ,,Željezare,, Milan Kosović.

Nakon sjednice Vlade predstavnici radnika su konačno pozvani da udju u zgradu, gdje je malo prije njih usao biznismen Miodrag Davidović. Poklon je uručen premijeru. Da li će majicu i nositi odgovorio je kad je izasao pred radnike.

 

Premijer Dritan Abazović je saopštio i da će radnici primati naknade do septembra, dok Vlada u tom periodu mora naći nekog da preuzme Željezaru.

"Cilj je da sto prije nadjemo i sjednemeo sa vlasnicima Toscelika, spremni smo da idemo u Tursku, spremni smo na kraj svijeta da idemo da nadjemo dogovor i ja vjerujem da cemo ga naci", kazao je Abazović.

Potencijalni kupac Željezare Miodrag Davidović smatra da se u ovom trenutku bitan samo spas fabrike.

"Nama ovo nije mak na konac mi ne moramo nista ali se nadam da cemo svi skupa moci da zavrsimo kako treba", kazaoje Davidović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније