Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ I. P. ]

21. 06. 2022. 09:56   >>  10:07 8

PREMIJER PORUČIO

Vlada vrlo štedljiva, uradićemo sve da ograničimo cijene goriva

Premijer Dritan Abazović rekao je da će Vlada Crne Gore uraditi sve što bude mogla, kako bi ograničila dalji rast cijena goriva, navodeći da je naša zemlja do sada imala najniže cijene naftnih derivata.

Odgovarajući na pitanje TVCG da li će Crna Gora, poput Hrvatske, ograničiti rast cijena goriva, te šta on i Vlada Crne Gore rade kako bi doprinijeli uštedama, Abazović je podsjetio kako su akciznom politikom uradili sve što su mogli.

"I naravno da ćemo ići u dalje aktivnosti koje podrazumijevaju zakonske mogućnosti. Građani moraju da budu svjesni da je na teritoriji Evrope aktuelan rat, i da su cijene otišle u nebo svuda u svijetu, računajući i Hrvatsku. Uradićemo što budemo mogli vezano za ograničenja. Mi smo do sada imali najnižu cijenu goriva, ali ako se barel toliko uvećao, ne može da se to do kraja iskontroliše", rekao je Abazović.

Tvrdi i da je Vlada vrlo štedjiva.

"Moramo da se prilagodimo novom momentu, počevši od premijera koji van radnog vremena ne koristi službena vozila, koji ne želi da ide sa pratnjom i da troši gorivo građana Crne Gore kad nije potreba za to. To treba da rade svi", poručio je Abazović.

Premijer je rekao da je kriza svuda u svijetu, navodeći da ćemo proći i ovu krizu rata.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније