Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.L.B. ]

03. 06. 2022. 22:37 >> 22:36

IBRAHIMOVIĆ - ŠELDON

SB snažnije uključiti strukturne reforme

Značaj finansijske i stručne podrške Svjetske banke za ubrzanje ekonomskog oporavka Crne Gore i dostizanje boljeg životnog standarda građana pokazuju spremnost SB da na planu daljeg snaženja javnih finansija budu važan partner našoj državi, saopštio je potpredsjednik Vlade Ervin Ibrahimović.

Ibrahimović se sastao sa šefom Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristofrom Šeldonom, koji je, kako je saopšteno iz Vlade, na početku razgovora uputio čestitke povodom imenovanja na poziciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj i ministra kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore.

Ibrahimović je kazao da je i dosadašnja saradnje crnogorske administracije sa Svjetskom bankom bila intezivna, ali da postoji prostor da se proširi i konkretizuje, naročito kada je u pitanju ravnomjeran razvoj svih crnogorskih regija.

"Svjetsku banku treba snažnije involvirati, posebno u dijelu koji se odnosi na strukturne reformske mjere, čemu će Ministarstvo kapitalnih investicija, pored realizacije kapitalnih infrastrukturnih projekata i harmonizacije propisa, biti posvećeno u narednom periodu. Potrebna nam je sistemska analiza i koncipiranje smjernica u pogledu restrukturiranja preduzeća u većinskom državnom vlasništvu iz oblasti saobraćaja, odnosno unapređenja efikasnosti njihovog poslovanja", poručio je Ibrahimović.

Šef Kancelarije Svjetske banke za Crnu Goru Kristofer Šeldon ukazao je da svrha ove posjete upoznavanje sa razvojnim prioritetima Vlade Crne Gore, a sve u cilju izrade novog Partnerskog okvira za Crnu Goru za period od 2022 - 2026.

"Viskokokvalitetna turistička destinacija kakva je naša Crna Gora pred sobom ima jasnu viziju daljeg rasta i razvoja, a modaliteti uvezivanja i različitih vidova finansijske podrške, ne samo Svjetske banke, već i evropskih i drugih fondova, više su nego dobrodošli", naglasio je potpredsjednik Ibrahimović.

On je kazao da je jedan od zadataka ove vlade i resora na čijem je čelu razvoj sjeverne regije, a u sve u cilju ravnomjernog regionalnog razvoja.

"Jer nema održivog razvoja Crne Gore bez razvijenih regija", saopštio je Ibrahimović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније