Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

O.Z. [ Mina-business ]

26. 05. 2022. 18:06   >>  18:04 1

KRIVOKAPIĆ - VILAN

Izraelski investitori i turisti zainteresovani za Crnu Goru

Izraelski investitori i turisti zainteresovani su za Crnu Goru, poručeno je sa sastanka ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa ambasadorom Izraela u Crnoj Gori na nerezidentnoj osnovi, Jahelom Vilanom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno je da je na sastanku istaknuta odlučnost nove Vlade u stvaranju stabilnog i povoljnog investicionog ambijenta i pozdravljena zainteresovanost izraelskih kompanija koje planiraju ulaganja u sektor turizma i trgovine.

Na porast turističke razmjene između Crne Gore i Izraela, kako je ocijenjeno, značajno utiču frekventnost avio saobraćaja, kao i interesovanje Izraelaca za Crnu Goru kao destinaciju, koju vrijedi otkriti.

„Tokom razgovora, bilo je riječi i o evropskoj perspektivi Crne Gore, kao i prozapadnoj orijentaciji crnogorskih građana, koja predstavlja podstrek za lidere u ostvarivanju spoljnopolitičkog cilja – članstva u Evropskoj uniji“, navodi se u saopštenju.

Krivokapić je kazao da je stabilna politička situacija pogodna za efikasnije djelovanje Crne Gore u ostvarivanju konkretnih rezultata u oblasti vladavine prava.

Govoreći o dešavanjima na globalnom planu, sagovornici su ocijenili da je zadatak svake države da prevazilazi iscrpljujuće sukobe i da teži pronalaženju rješenja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније