Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 04. 2022. 12:26 >> 12:27

BIJELO POLJE

Adaptirana zgrada Centra za kontinentalno voćarstvo

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović danas je svečano otvorio adaptiranu zgradu Centra za kontinentalno voćarstvo pri Biotehničkom fakultetu u Bijelom Polju. Tom prilikom je istakao da je ministarstvo na čijem je čelu u prethodnom periodu imalo poseban senzibilitet za za instituciju koja predstavlja temelj razvoja crnogorske poljoprivrede, te su i iz tog razlog svi projekti Biotehničkog fakulteta prepoznati i podržani od strane resornog ministarstva.

„Ministarstvo je opredijelilo značajna sredstva za sufinansiranje ovog projekta koji će unaprijediti visoko obrazovanje u sjevernoj regiji, sa posebnim naglaskom na razvoj stočarstva,kontinentalnog voćarstva i ratarstva,dakle, svih onih grana koje su fundamentalne za sjever Crne Gore,saopštio je Stijović.

U najstarijoj zgradi Biotehničkog instituta i jednoj od najstarijih u Crnoj Gori iz poljoprivrednog sektora,izgraženoj prije 70 godina od 2006. godine ustanovljen je jedan od rijetkih studijskih programa za Kontinentalno voćarstvo i ljekovito bile za osnovne i magistarske studije.

U zgradu Centra za kontinentalno voćarstvo nije ulagano od njene izgradnje, tako da je sadašnjom rekonstrukcijom ona dobila novi sjaj koji će uz ulaganja u njenu unutrađnjost, poslednjih petnaestak godina, dodatno olakšati boravak u njoj kako studentima tako i svim zaposlenim, istakla je dekanica Božidarka Marković.

„Ministarstvo je izdvojilo značajna sredstva da bi potpuno zamijenili spoljnu bravariju i postavili fasadu na zgradi. Izvršili smo dodatne radove na sreživanju unutrašnjosti zgrade računajući podni dio.Oni koji žive u Bijelom Polju dobro znaju kako je zgrada izgledala do skoro a kako sad. Sve to daje nam podsrek da nastavimo sa obrazovanjem novih kadrova i usavršavanjem sadašnjim sve na dobro irazvoja poljoprivrede“, kazala je Marković.

Nastojimo da umanjimo troškove studiranja tako što ovdje objezbježujemo uslove za školovanje a da oni ne zaostaju za onim koja postoje u Podgorici. U tom kontekstu nam je zadovoljstvo što ova zgrada koja ima višestruki značaj sada i izgledom pokazuje da pripada visokoobrazovnoj ustanovi", dodala je.

"Očekujem da će visokoškostvo u Bijelom Polju uspjeti da se održai na dobrobiti studenata, njihovih roditelja a i svih nas koji ih podržavamo na njihovom obrazovnom putu", kazao je predstavnik Opštine Mišo Jelić.

Vukoman Kljajević, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније