Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ M.V. ]

23. 02. 2022. 17:19   >>  22:54 1

ZASTUPNIK ZA PORTAL

"Lidl analizira uslove tržišta u Crnoj Gori"

Stalno istražujemo mogućnosti za širenje poslovanja i analiziramo uslove na tržištu, saopštili su za Portal RTCG iz kompanije MMS Property solutions (MMS). To su naglasili u odgovoru na naše pitanje povodom medijskih navoda da je firma koja u Crnoj Gori zastupa interese njemačkog trgovačkog lanca Lidl dostavila ponudu za kupovinu zemljišta na urbanističkoj parceli do zgrade RTCG. Na tom je mjestu sada rupa koju je svojevremeno iskopala firma Bolići zarad gradnje hotela.

"Nadamo se da ćete razumjeti da trenutno nismo u mogućnosti da komentarišemo potencijalne planove, što ćemo sigurno učiniti kada prilike to budu dozvoljavale", izjavili su iz kompanije MMS Property solutions (MMS) za Portal RTCG. 

Po medijskim informacijama, ponuda je dostavljena Direkciji za imovinu. Ta direkcija je 5. februara objavila javni poziv za prodaju 14.430 kvadrata zemljišta, čija je vrijednost procijenjena na 7.301.580 eura. 

Riječ je o kompaniji, koju je, prema podacima iz CRPS, 8. marta prošle godine osnovala WE-International Zweite GmbH, inače osnivač poznatog trgovačkog lanca Lidl u Bosni i Hercegovini. Ovlašćena lica MMS-a su Đurđica Kujundžić i Dragan Čigoja, koji su odgovorna lica i u Lidl Srbija.

Maloprodajni lanac Lidl dio je Švarc grupe sa sjedištem u Nekarsulmu u Njemačkoj. Njihove trgovine postoje u 27 zemalja Evrope i SAD-a sa preko 10,5 hiljada prodavnica i preko 260 hiljada zaposlenih.

Nedavno je ministar ekonomskog razvoja u tehničkom mandatu Jakov Milatović kazao da Lidl namjerava da zaposli hiljadu ljudi u naredne tri godine.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније