Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J.

13. 12. 2021. 11:23   >>  11:24

UIP

Podnijeli 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja mjera

Uprava za inspekcijske poslove (UiP) podnijela je tokom vikenda 15 krivičnih prijava zbog nepoštovanja epidemioloških mjera u ugostiteljskim objektima.

Iz UiP-a su kazali da su u petak i subotu uveče sprovođene akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Tuzima, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Rožajama, Plavu, Gusinju i Pljevljima.

Kako su naveli, za dvije večeri kontrolisano je ukupno 125 ugostiteljskih objekata, utvrđeno 18 nepravilnosti i podnijeto 15 krivičnih prijava.

“Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja odluke Vlade o posjedovanju kovid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat i nepostojanja osobe koja je zadužena za provjeru jednog od potrebnih sertifikata”, kaže se u saopštenju.

Iz Uprave su rekli da je u Pljevljima podnijeto sedam krivičnih prijava, i to protiv odgovornih osoba u ugostiteljskim objektima "Verona", "Beba", "Zelengora", "Milet bašta", "Ognjište", "Kameleon" i "Apolon".

Kako su naveli, u Kotoru su podnijete dvije krivične prijave, protiv odgovornih osoba u ugostiteljskim objektima "Soleil" i "Lav".

“U Gusinju je podnijeta jedna krivična prijava protiv odgovornog lica u kafe baru "Coloseum", a u Ulcinju jedna protiv odgovorne osobe u kafe restoranu "Riva", navodi se u saopštenju.

UiP je, kako su kazali, u Baru podnijela dvije krivične prijave protiv odgovornih osoba u kafe piceriji "Kutak" i restoranu "Masline".

Iz Uprave su rekli da je u Podgorici podnijeta jedna krivična prijava u "Dublin pub-u", a u Nikšiću jedna krivična prijava protiv odgovorne osobe u kafe baru "Central perk gastro bar".

“Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izdato je pet prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1,8 hiljada EUR i podnijet je jedan zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, kaže se u saopštenju.

Iz UiP su kazali da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i tokom vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 2,85 hiljada EUR.

“Kontrolom fudbalske utakmice u Nikšiću između Sutjeske i Podgorice utvrđeno je nepoštovanje propisanih mjera i protiv fudbalskog kluba Sutjeska biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka”, navodi se u saopštenju.

Iz UiP su apelovali na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Oni su najavili da će akcijske kontrole biti nastavljene u narednom periodu.

Iz UiP su zahvalili Upravi policije i Komunalnoj policiji na asistenciji prilikom sprovedenih kontrola za vikend.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније