Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina/Vijesti ]

01. 08. 2021. 10:56   >>  10:56

NA OSTRVU SVETI NIKOLA

Šinavatra bi da legalizuje divlju gradnju

Podgorička kompanija Global TS Montenegro, Taksina Šinavatre, tražila je od Opštine Budva legalizaciju na divlje izgrađene prizemne zgrade na ostrvu Sveti Nikola.

Zahtjevom, u koji su Vijesti imale uvid, podnsenom opštinskom Sekretarijatu za urbanizam i održivi razvoj, traži se legalizacija poslovnih prostora ukupne bruto površine od oko 350 kvadratnih metara, odnosno 300 kvadrata neto.

Kako se navodi, objekti su „na crno“ izgrađeni 2007. godine, useljeni su i za njih se plaća porez na nepokretnosti. Iz kompanije su naveli i da će naknadno dostaviti ovjereni geodetski elaborat i prateću dokumentaciju.

Riječ je o jednom od skoro pet hiljada zahtjeva za legalizaciju koji su u protekle tri godine dostavljeni Opštini Budva.

Firma naturalizovanog Crnogorca, čije bogatstvo Foerbs procjenjuje na više od milijardu, u aprilu 2017. godine je zaključila kupoprodajni ugovor sa podgoričkim San investmentsom, kontroverznog biznismena iz Srbije, Stanka Subotića, čime je postala vlasnik 37 hiljada kvadratnih metara zemljišta na ostrvu Sveti Nikola. Na zemljištu su bez dozvole već bile izgrađene kamene prizemne zgrade.

Šinavatra, koji je bivši tajlandski premijer, platio je atraktivni komad zemljišta na ostrvu 24 miliona EUR.

Divlje objekte na zemljištu je gradio prethodni vlasnik, beogradski biznismen i nekadašnji političar JUL-a, Nenad Đorđević, koji je 2007. godine prodao dio ostrva Subotiću.

On je tvrdio da je to uradio zbog opstrukcije državnih organa koji mu nijesu dozvolili da realizuje navodno ambiciozne planove na ostrvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније